Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 17. október 2011 14:23 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

A kto som ja?

Zvyčajne si vyberám z uplynulého týždňa aspoň dve témy, ktoré najviac zaujali, ale dnes urobím výnimku aj keď dve vážne témy boli. Minulý týždeň sa na Slovensko upierali doslova zraky celého sveta. Novinári z každého kúta zemegule prileteli len kvôli „nám“, aby videli akýže to „match“ sa to u nás odohrá. Nenastúpil výber sveta, ale iba výber 150 „típkov“ v NR SR. Dlhý priebeh sa pretiahol až do penált a výsledok poznáte. V tom istom čase sa hralo aj v Skopje a výsledok poznáte taktiež. Vláda teda s „prehľadom“ padla, ale Vlada to nezasiahlo.

Vladimír Weiss teda zrejme definitívne zostáva reprezentačným trénerom aj naďalej. A kto ho chcel vlastne odvolať? Nuž povedzme si pravdu vlastne iba skupina nespokojných ľudí, ktorá vyniká v jednej silnej vlastnosti a tou je závisť a väčšina z nich je ešte aj hlúpa.

Predchádzajúci týždeň sme mohli vidieť záplavu politických tlačových konferencií, ale mňa osobne zaujala iba jedna a to tá Weissova. Na tú už neprišli novinári z celého sveta. Vlastne na čo aj? Veď to sme sa iba my hrali na našom pre svet nezaujímavom piesočku. Vladimír Weiss začal s chválihodným ospravedlnením aj keď radšej by bolo lepšie aby sa nemal za čo ospravedlňovať. Nasledovala kritika na neznáme osoby, ktoré mali účelovo škodiť diskrétnymi údajmi zo zmlúv. Pokutu 10 000 eur bez problémov prijal ak to teda tak má aj v zmluve. Vladimír Weiss nás aj „potešil“ že nezarába údajných 34 000 eur + prémie, ale viac. Bežnému človeku sa to môže zdať veľa, ale vo svete futbalu zistíte, že to je „smiešna“ suma. A iba zopakujem to čo pred týždňom, ak by sme chceli na lavičku reprezentácie renomovaného zahraničného trénera musel by niekto zaplatiť minimálne 3x viac a to ešte dúfať, že ten dotyčný tréner bude mať chuť tu aj trénovať.

Vy nespokojní sa, ale na to ak chcete môžete zložiť. Stačí ak si odpustíte „zopár“ pív s cigaretami a môžete pri ďalšom pive nadávať na zahraničného trénera. A Vladimír Weiss bude potom kdesi trieť „biedu“ v zahraničí za takých 200 000 eur mesačne. Vladimír Weiss na tlačovke ešte vysvetlil od koho berie kritiku. Tá sa na trénera reprezentácie očakávane zniesla aj keď povedzme si pravdu v bulvárnych plátkoch si ju pomýlili s osobnou nevraživosťou. Pretože s tým si chcel ich „čitateľ vytrieť“ zadok.

Cez víkend som navštívil dva zápasy Corgoň ligy (Nitra- Banská Bystrica, Trenčín- Slovan). Na prvom viac ako futbal rozoberali Weissov plat a na druhom ho posielali taxíkom domov. Hovorí sa, že hlas ľudu je hlasom božím. Ale keď je v ľude aj veľa idiotov...? Ja viem poukázať na jeho chyby či nedostatky, ale úprimne chcel by som raz tak písať ako on vie trénovať. Každý si aj položte otázku: „Veď kto som ja oproti Weissovi?“ Hlavne si na ňu aj nájdite odpoveď. Keď tú odpoveď nájdete zároveň sa vám otvoria nové otázky. Ale na tie už si hľadajte odpovede každý sám!

Zhrnutie v zhrnutí

Predovšetkým treba zagratulovať všetkým doteraz známym účastníkom ME 2012 a dúfať, že baráž to správne vytriedi. Po reprezentačnej prestávke pokračovali všetky súťaže. V Anglicku a hralo derby Liverpool- Manchester United. Remíza potešila všetkých ich súperov na čele s Manchestrom City, ktorý vedie pelotón Premier League. V Primera Division sa nič zaujímavé nestalo a tak je to tam po starom. V Sérii A sa pre zmenu skoro vôbec nič nedialo, veď 5x výsledok 0:0 svedčí o tom, že sa hralo skutočne v Taliansku. V Bundeslige si Bayern Mníchov zvyšuje náskok a Manuel Neuer dĺžku čistého konta. Vo Francúzsku si upevňuje pozíciu Paríž St. Germain a tak vo štvrtok sa má Slovan na čo tešiť. A tam by už určite nemal pustiť súpera do dvojgólového náskoku ako v Corgoň lige Trenčín, ale zápas to bol môžem potvrdiť naozaj kvalitný.

Odporúčané články