Main Content

Atlético Madrid čakajú zmeny: Odchod ikony či príchod hviezdy za sto miliónov?

utorok, 23. apríl 2019 14:27 | Autor: Timotej Gašper

Diego Simeone: Každý zápas je pre nás ako finále
Diego Simeone: Každý zápas je pre nás ako finále | zdroj: © TASR

Podľa najnovších informácií sa v lete Atlético Madrid pripravuje na výrazné machinácie v kádri, ktorých súčasťou sú odchody opôr či príchod svetových hviezd. 

Atlético Madrid sa v tejto sezóne do istej doby aktívne bilo o trofeje na viacerých frontoch. Postupne však Atléti vypadli z pohára, Ligy majstrov a 9 bodová strata na Barcelonu päť kôl pred koncom sezóny značí, že šance na trofej sú v tejto sezóne čoraz bližšie k bodu mrazu. Tím pod vedením prísneho taktika, Diega Simeoneho, sa však v budúcom ročníku chce znova tešiť zo zisku jednej z trofejí, čomu má napomôcť letné vystuženie kádru. 

Antonie Griezmann
Antonie Griezmann | zdroj: TASR

Čo sa týka odchodov, najdiskutovanejším hráčom prvého tímu z arény Wanda Metropolitano je samozrejme Antoine Griezmann. Zatiaľ čo bulvárne plátky ho už vidia s rázne zníženým platom v Barcelone, iné zdroje si stoja za názorom, že kroky hviezdneho útočníka respektíve krídelníka povedú jedine do Premier League. 28-ročný Majster sveta dal v tejto sezóne 20 gólov a pridal i 10 asistencií, čo však určite nie je jeho výkonnostné maximum. Kvôli miernej stagnácií sa teda špekuluje, že „Grizzi“ potrebuje novú výzvu, ktorá by mohla prísť z Chelsea, Tottenhamu alebo Manchestru United. 

Ak sa teda Atlético rozlúči so svojou dlhodobou oporou, zrak sa upriami na zisk žiadaného mladého supertalentu z Benficy, Joaoa Felixa. Autor 18 gólov a 9 asistencií je vo veku 19 rokov bezkonkurenčným mládežníckym objavom tohto ročníka a o jeho služby sa bije azda každý veľkoklub vrátane Atlética. Cena za mladú superstar sa môže pohybovať na úrovni okolo 80-100 miliónov eur, čo bude závisieť od podmienok, ktoré si lisabonský klub nastaví. Okrem Griezmanna môžu klub opustiť aj ostatní, už služobne starší hráči, medzi ktorých patria Juanfran, Diego Godín či Filipe Luis. Na ich miesta má vedenie „Rojiblancos“ vyhliadnuté aj náhrady, pričom sa má jednať predovšetkým o hráčov z Premier League.