Main Content

Chelsea si vyhliadla náhradu za Edena Hazarda

utorok, 23. apríl 2019 14:00 | Autor: Timotej Gašper

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Britské médiá informujú, že londýnsky klub sa v prípade odchodu Hazarda zameria na hviezdu z La Ligy. 

S blížiacim sa prestupovým obdobím sa opäť rieši prestup hviezdy londýnskej Chelsea, Edena Hazarda. Belgický krídelník je ako najväčšia hviezda „The Blues“ radený k najlepším hráčom sveta, o ktorého sa roky bijú najbohatšie futbalové kluby. V poslednom období sa však spomína len Real Madrid, ktorého sa opäť ujal Zinedine Zidane. Francúzsky tréner sa neraz vyjadril, že o belgického rýchlika s brilantnou technikou a schopnosťou rozdielového hráča má veľký záujem, čo len utužilo prestupové špekulácie. 

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

K možnému prestupu Edena Hazarda do Realu Madrid prispel aj fakt, že vedenie spolu so Zidenaom chystajú v lete veľké zmeny v kádri „Los Blancos“ a hlavným cieľom má byť ofenzívna kvalitná superhviezda, ktorá opäť preberie zodpovednosť a pozdvihne nielen útok, ale aj celú hru Realu Madrid na vyššiu úroveň. Aj keď sa špekulovalo o menách ako Mbappé či Neymar, napokon by mal byť prvou voľbou práve Hazard.

Ak sa teda bude konať odchod z Chelsea, londýnsky klub si bude musieť hľadať spoľahlivú náhradu, ktorou sa podľa správy plátku The Sun môže stať Philippe Coutinho. Brazílsky ofenzívny univerzál, ktorá hráva v Barcelone primárne na krídle, síce v kádri „Blaugranas“ nestagnuje, no ani nepredvádza svoje najlepšie výkony, čo ho spája s návratom do Premier League, kde sa mu v drese Liverpoolu náramne darilo. 

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Prestup Hazarda a následne možný odchod Coutinha by zahral do karát aj Barcelone, ktorá by podľa všetkého zarobené peniaze investovala do príchodu vysnívanej posily, Marcusa Rashforda. Nateraz síce nie je isté, či Chelsea v prípade Hazardovho odchodu siahne primárne po Coutinhovi, keďže o loptového mága má záujem i Paríž, Juventus či Manchester United.