Main Content

POTVRDENÉ: Marko Daňo pomôže Slovensku na MS 2019

pondelok, 22. apríl 2019 00:49 | Autor: Jakub Vaverka

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

Slovenskí fanúšikovia sa na majstrovstvách sveta 2019 môžu tešiť na ďalšieho hokejistu zo zámoria. Prichádza útočník Marko Daňo.

Marko Daňo bol v ročníku 2018/2019 kmeňovým hráčom Winnipegu Jets, ktorý vypadol v prvom kole play-off po šesťzápasovej sérii so St.Louis Blues. Drvivú časť ročníka ale 24-ročný zakončovateľ strávil v nižšej lige AHL, kde obliekal dres Manitoby Moose.

To, že Daňo príde do prípravného kempu potvrdil generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan, ktorý správu odprezentoval fanúšikom v statuse na sociálnej sieti Twitter. "Erik Černák a Marko Daňo sa pripoja k reprezentácii po zápasoch s Českom." 

"Situácia začína byť pre našich trénerov zaujímavejšia," dodal Šatan. V tejto sezóne Daňo odohral v NHL za Colorado osem zápasov, v ktorých nebodoval, po odchode do Winnipegu v profilige nenastúpil. V AHL nastúpil na 51 duelov s bilanciou 30 bodov. Za reprezentáciu k dnešnému dňu nastúpil na 40 stretnutí, v ktorých sa pričinil o 11 presných zásahov v sieti súpera.