Main Content

Alisson pred náročným obdobím: Necítime žiaden tlak

nedeľa, 21. apríl 2019 14:51 | Autor: Timotej Gašper

Alisson
Alisson | zdroj: Instagram FC Liverpool

Brazílsky brankár v službách Liverpoolu sa pred náročným obdobím vyjadril o tom, či v kabíne cítiť tlak či nervozitu. 

Alisson Becker prišiel na Anfield Road v lete 2018 za 63 miliónov eur, čím sa na pár týždňov stal najdrahším brankárom sveta. Hráč, ktorý si urobil skvelé renomé v bráne AS Rím, dokázal v Anglicku nadviazať na sériu skvelej formy, čo z neho spravilo neotrasiteľnú jednotku v tíme Jurgena Kloppa. Pred záverečnou a pre LFC zároveň najťažšou časťou sezóny udobí Alissona 18 ligových čistých kont, čo je aktuálne najlepšie číslo spomedzi všetkých brankárov v Premier League, pričom na krk mu dýcha reprezentačný kolega z Manchestru City, Ederson Moraes, ktorý dokázal udržať čistý štít o jeden krát menej. 

Dokopy s 22 čistými kontami drží Alisson klub od rieky Mersey stále v tuhom boji o titul Premier League a zároveň o triumf v Lige majstrov. Zatiaľ čo v lige má tesná naháňačka o jeden bod s Manchestrom City pred sebou ešte štyri kolá, v Lige majstrov si Liverpool vydláždil cestu až do semifinále, kde sa im postaví Barcelona. „Necítime tlak, ten tu nie je, je tu však zodpovednosť, keďže máme možnosť vyhrať trofeje. Hráme tu za tento gigantický klub so skvelými a oddanými fanúšikmi, ktorých zaujíma najviac Premier League a až potom Liga majstrov. Cítime teda veľkú zodpovednosť, nie tlak. Snažím sa všetci zo seba vydať všetko čo sa dá,“načal 26-ročný svetový brankár v interview pre Sky Sports. 

Liverpool má teda koncom apríla nabehnuté na ozaj úspešnú sezónu, keďže na ligový titul sa na Anfielda čaká už takmer 20 rokov. Pred nimi sú však štyri mimoriadne náročné boje v Premier League, z ktorých by v snahe o titul mali brať všetky možné body a nespoliehať sa na to, že Manchester City zakopne. V Lige majstrov ich preverí rozbehnutá Barcelona, ktorá nemusí až tak rázne riešiť problémy s titulom, čo im dáva mierny náskok. „Áno, môžete hrať vo finále Ligy majstrov, ale od toho vás delí ešte semifinále a štyri zápasy v Premier League. Predstava triumfu je krásna, no v skutočnosti ide o nesmierne ťažké zápasy. Je to náročná misia, ale my sa budeme o tieto dva tituly biť do samého konca, musíme na to ísť krok za krokom,“ zakončil Alisson motivačnú reč o náročnom období.