Main Content

Dôležité víťazstvo Senice, Záhoráci uspeli v Trnave

sobota, 20. apríl 2019 21:01 | Autor: TASR

Senica
Senica | zdroj: TASR

Trnava 20. apríla (TASR) - Futbalisti FK Senica zvíťazili v sobotňajšom zápase 5. kolo o záchranu Fortuna ligy na pôde Spartaka Trnava tesne 1:0.

Prvý polčas futbalovo lepšie vyznel pre Senicu, ktorá mala v jeho priebehu viac z hry a viackrát ohrozila domácu bránu. Už v 3. minúte vystrelil Boleka Tešija. V 6. minúte odvrátil senickú koncovku z bránkovej čiary Janečka. V 11. minúte vystreli z priameho kopu tesne nad bránu Silvejra. Domáci mali za celý polčas len jednu dobrú príležitosť, keď v 16. minúte unikol po pravej strane Pekár a centrovanú loptu zakončil Yilmaz strelou vedľa brány. Ďalších 20 minút sa hral medzišestnástkový futbal, už so spomínanou väčšou hernou istotou Senice. V 36. minúte prízemný center Asmaha pokryl pozorný Bolek.

V druhom polčase mala lepší nástup Trnava, ktorej patrila úvodná 5-minútovka. No potom sa obraz hry nakrátko vrátil do územnej prevahy Senice, ale bez ohrozenia Boleka. V 62. minúte sa po dobrej kombinácii domácich dostal k zakončeniu v 16-ke Yilmaz, no vystrelil vedľa. Potom mali domáci výhodu priameho kopu a Grendelovu loptu vyrazil Taborda na roh. V 79. minúte po priamom kope Mendesa prekonal striedajúci Deretti hlavou Boleka a tým rozhodol o senickom víťazstve v Trnave. V 84. minúte hlavičkoval vedľa Markoski a v poslednej minúte udelil hlavný rozhodca Glova hosťujúcemu Klapanovi a domácemu Grendelovi žlté karty. Pre trnavského kapitána bola už druhá a paradoxne na nosidlách opustil ihrisko aj s červenou kartou.

5. kolo o záchranu

FC Spartak Trnava - FK Senica 0:1 (0:0)
Gól: 79. Deretti. Rozhodovali: Glova – Tomčík, Borsányi, ŽK: Grendel – Ramírez, Dubois, Asmah, Krč, Klapan, ČK: 90. Grendel po druhej ŽK, 1857 divákov