Main Content

Fed Cup: Cibulková zdolala Alvesovú, Slovensko vedie nad Brazíliou 1:0

sobota, 20. apríl 2019 14:24 | Autor: TASR

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková | zdroj: TASR

Bratislava 20. apríla (TASR) - Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 1:0.

O prvý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC postarala slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá deklasovala brazílsku dvojku Carolinu Meligeniovú Rodriguesovú Alvesovú 6:1, 6:1. V druhom singli si zmerali sily Viktória Kužmová a Beatriz Haddadová Maiová.

Cibulková, ktorá proti Brazílčankám absolvuje fedcupovú rozlúčku, hneď od začiatku súboja s Meligeniovou Alvesovou potvrdzovala úlohu favoritky. Slovenka hrala agresívne, tlačila súperku z forhendu a pripravovala si dobré pozície na zakončenie výmen. Postupne si vybudovala náskok 5:0 a v šiestom geme mala pri podaní Meligeniovej Alvesovej setbal. Brazílčanka vďaka veľkej bojovnosti odvrátila hrozbu "kanára" a znížila na 1?5, no v ďalšej hre Cibulková po úspešnom smeči spečatila zisk prvého setu. V druhom dejstve Slovenka po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do víťazného konca.

Slovenky vo februári prehrali v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny v Rige s domácim Lotyšskom 0:4 a musia absolvovať záchranárske práce. V aréne Riga slovenskému kapitánovi Matejovi Liptákovi chýbali Cibulková i Rybáriková. Kužmová, ktorá mala byť pôvodne slovenskou jednotkou, napokon nemohla nastúpiť pre pľuzgier na ruke. Brazília si zabezpečila účasť v baráži o II. svetovú skupinu vďaka triumfu na turnaji americkej zóny na antuke v kolumbijskom Medelline. Vo finále zvíťazila nad Paraguajom 2:0.

 

barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie

SLOVENSKO - Brazília 1:0 po úvodnej dvojhre

Dominika Cibulková - Carolina Meligeniová Alvesová 6:1, 6:1