Main Content

Bayern vstúpil do boja o zisk hviezdy z Premier League

sobota, 20. apríl 2019 13:42 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

O oporu jedného z londýnskych gigantov má okrem Manchestru United, Realu Madrid, Juventusu, Barcelony či Parížu Saint-Germain po novom záujem aj mníchovský Bayern.

Fakt, že Tottenham Hotspur nepredal za posledné prestupové obdobia ani jednu zo svojich opôr, sa môže čoskoro zmeniť. O hráčov ako Dele Alli, Harry Kane, Eric Dier, Kieran Trippier či Christian Eriksen je naprieč Európou dlhodobý záujem zo strany najväčších klubov, no Spurs si doteraz dokázali udržať tvár a teda nezáleží na tom, že nikoho dlhšie nekúpili, ale že nikoho dôležitého nestratili. K zmene tohto stavu však pravdepodobne príde už počas nasledujúcich mesiacov. Posledný menovaný, Christian Eriksen, je spájaný so všetkými vyššie uvedenými klubmi, pričom do boja sa podľa správy Daily Star po novom pustil aj Bayern Mníchov.

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Nemecký gigant si pravdepodobne robí rozhľad v prípade, že sa nedohodne na predĺžení spolupráce s Jamesom Rodriguezom, ktorého dvojročné hosťovanie v Mníchove z Realu Madrid sa pomaly ale isto končí. Bavori sú v procese veľkých kádrových zmien, pričom 27-ročný hviezdny ofenzívny stredopoliar by im určite výrazne pomohol. Dánska futbalová ikona prišla do Tottenhamu v lete 2013 za 13,5 milióna eur, no je pravdepodobné, že Spurs sa s ním rozlúčia za minimálne 80 miliónov eur. Eriksen je za necelých šesť rokov v Londýne autorom ohromných 86 asistencií a 64 gólov, pričom v profesionálnej kariére nazbieral majster gólových prihrávok spolu už 171 asistencií. 

Prestupová sága Christiana Eriksena bude v letnom prestupovom období patriť k najsledovanejším vôbec, keďže v hre sú astronomické peniaze a záujem prejavujú tie najsilnejšie kluby. Síce Daily Star dodáva, že Bayern má veľkú šancu na jeho zisk, no taktiež treba sledovať kroky Realu Madrid či Manchestru United, ktorých vedenia budú pripravené obetovať za Eriksenov podpis viac, ako by kto vôbec čakal.