Main Content

Seattle už čoskoro otvorí novú arénu

piatok, 19. apríl 2019 10:03 | Autor: Marek Ďaďo

Seattle - NHL
Seattle - NHL | zdroj: TASR

Tým čoskoro samozrejme nemyslíme tento, či budúci rok. 32. tím kanadskom-americkej NHL sa na svoj vstup do najlepšej ligy sveta pripravuje svedomito a kompetentní si želajú, aby sa práce na novom štadióne skončili v čo najkratšom možnom čase. Na základe toho na svetlo sveta vyplávali informácie, kedy by mala byť úplne nová aréna otvorená.

Seattle plánuje svoj nový hokejový stánok otvoriť už v júni 2021. To by mohlo znamenať, že sa v meste udeje expanzívny draft pred sezónou 2021/2022. Nevylučuje sa, že by sa v Seattli uskutočnil aj regulárny draft mladých talentov.

Budovanie The Seattle Center arény je zatiaľ iba v rannej fáze, ale ľudia zodpovední za jej výstavbu poskytli pre oficiálne stránky NHL niekoľko zaujímavých informácií. V decembri NHL oznámila, že sa Seattle stane 32. tímom ligy. Odvtedy sa postupne začala práca na renovácii štadióna, ktorý bol kedysi známy pod názvom Key Arena.

Celková cena zrekonštruovaného hokejového stánku v Seattli by sa mala pohybovať okolo 930 miliónov dolárov. Nakoľko sa v aréne nachádza strecha, ktorá je považovaná za historickú pamiatku, rozhodlo sa, že sa do nej nebude nijako zasahovať. Musí sa zvýšiť kapacita štadióna, a tak robotníci začnú kopať od súčasného podlažia ešte ďalších 15 stôp do zeme. Keď bude všetko dokončené, aréna bude zaberať 750 tisíc štvorcových stôp namiesto pôvodných 411 tisíc.

Takáto rozloha zabezpečí, že sa do domova nového tímu zmestí až 17 300 divákov. „Toto nie je renovácia. Zachovávame historickú strechu, ale toto je úplne nová budova pod touto strechou. Sme hrdí. Sme veľmi hrdí na tento projekt a jeho dopad na Seattle Center,“ povedal Tod Leiweke, výkonný riaditeľ tímu.