Main Content

Barcelona chce Rashforda: Chystá sa prestup leta?

štvrtok, 18. apríl 2019 12:58 | Autor: Timotej Gašper

Marcus Rashford
Marcus Rashford | zdroj: TASR

Zahraničné médiá informujú, že FC Barcelona je pripravená v lete zabojovať o útočníka Marcusa Rashforda, pričom sa z finančného hľadiska môže jednať o prestup leta.

Marcus Rashfordje odchovancom Manchestru United, pričom stálym členom prvého tímu je už viac než tri sezóny. 21-ročný ofenzívny univerzál, ktorý sa najlepšie cíti na pozícií hrotového útočníka, sa v kádri „Red Devils“ vypracoval na zakončovateľa svetových kvalít, čo prirodzene priťahuje záujem ostatných veľkoklubov. Najvážnejším záujemcom je duo španielskych odvekých rivalov a gigantov- Barcelona a Real Madrid. I keď to začiatkom tohto kalendárneho roka vyzeralo, že bližšie k Marcusovmu zisku je Real Madrid, s príchodom letného prestupového obdobia sa váhy obracajú na stranu Barcelony. 

Real Madrid chce postaviť nové „Galácticos“, no Zinedne Zidane si má podľa všetkého zvoliť iných hráčov, čo teda odsúva pozornosť od mladej hviezdy anglického futbalu. Barcelona je teda podľa Mundo Deportivoodhodlaná ponúknuť Manchestru United tak zaujímavú ponuku, ktorú vedenie klubu z Old Trafford nebude môcť odmietnuť. Špekuluje sa, že Barca bude ochotná okrem výraznej finančnej čiastky pridať aj jednu zo svojich ofenzívnych hviezd. Ak by Manchester pristúpil na vyššiu čiastku približne 80-90 miliónov eur, na Ostrovy by putoval neuchytený brazílsky talent Malcom, ak sa však United bude chcieť Rashforda vzdať za akúkoľvek sumu, vedenie FCB pristúpi na menej príjemnú variantu a k čiastke okolo 50 miliónov eur ponúkne aj služby Philippe Coutinha

Marcus Rashford dal v tomto ročníku 13 gólov a 9 asistencií, pričom väčšinu z toho dokázal zaknihovať  pod vedením trénera Ole Gunnara Solskjaera, ktorý v decembri 2018 nahradil Joseho Mourinha. Rashfordov kontrakt má platnosť len do leta 2020, čo sa však môže už čoskoro zmeniť. Vedenie United pripravuje pre svoj mladý klenot vylepšenú zmluvu, ktorá ho udrží dlhodobo v Manchestri a vynesie mu týždenne 150 tisíc libier. Ak je teda Barcelona rozhodnutá, že ho chce získať, mali by sa poponáhľať, pretože po podpise novej zmluvy sa pravdepodobnosť prestupu zníži na bod mrazu.