Main Content

Novinky z futbalového sveta (16.10.)

nedeľa, 16. október 2011 18:43 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (16.10.)
Novinky z futbalového sveta (16.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Piqué sa zranil

Vo včerajšom zápase ôsmeho kola Primera Divisíon medzi FC Barcelona a Racingom Santander (3:0) sa Kataláncom zranil pilier obrany Gérard Piqué a podľa prvých odhadov bude pauzovať až 15 dní. Svojmu tímu tak nepomôže ani v Lige Majstrov proti Plzni.

Jovetič ostáva


Balkánsky talent Fiorentiny Stefan Jovetič  je v Toskánsku zjavne spokojný a rozhodne sa nechystá odísť. Jovetič predĺžil svoju aktuálnu zmluvu s Fialkami až do roku 2016, čiže najbližších 5 rokov má o zázemie postarané.

Zranený Fenin


Jeden z veľkých talentov českého futbalu, ktorý však v posledných rokoch trochu stagnoval, Martin Fenin, má veľké zdravotné problémy. V sobotu ho museli odviesť do nemocnice, lebo mu zistili krvácanie do mozgu. Útočník Energie Cottbus si tak skoro nezahrá.

Fereira do Milána?


Obranca brazílskeho Botafoga Fábio Fereira by v zime údajne mohol zmeniť pôsobisko.  O jeho služby má totiž záujem AC Miláno, ktoré potrebuje posliniť defenzívu. Úradujúci majster Talianska si okrem iného brúsi zuby aj na Erica Abidala.

Messi vedie

Súťaž strelcov La Ligy o populárnu trofej „Pichichi“, ktorú v minulej sezóne získal Cristiano Ronaldo sa pomaly kryštalizuje aj v tejto sezóne. Aktuálnym lídrom je Lionel Messi, ktorý vsietil už desať gólov a za zmienku stojí, že ani jeden nepadol z penalty.