Main Content

Boj o Brandta vrcholí: Prevýši Juventus ponuku Liverpoolu?

streda, 17. apríl 2019 14:54 | Autor: Timotej Gašper

Julian Brandt
Julian Brandt | zdroj: TASR

Julian Brandt bude pravdepodobne v lete 2019 meniť dres, pričom záujem je naozaj veľký. 

Nemecký ofenzívny futbalista, Julian Brandt, je hviezdou a oporou Bayeru Leverkusen už od roku 2015. Rodák z Brém futbalovo vyrastal vo Wolfsburgu, no už vo veku 18 rokov sa presunul do BayAreny, kde svoje domáce zápasy hrá práve Leverkusen. Vzhľadom na jeho veľký potenciál a nadanie, ktoré dokazoval na najvyššej úrovni už od veku tínedžera, sa o jeho služby začalo zaujímať čoraz viac veľkoklubov. Pred rokmi sa prvotne hovorilo len o Bayern Mníchov či Borussii Dortmund, no po tom, čo sa z Brandta vyprofiloval krídelník svetových kvalít, sa do zástupu pripojili aj slávne kluby zo zahraničia.

Aj keď sa 22-ročný Nemec len pred rokom upísal Leverkusenu na ďalšie tri sezóny, nemecký plátok Bild favorizuje jeho prestup už počas nasledujúceho leta. V hlavnej úlohe záujemcov majú k dnešnému byť Juventus a Liverpool. Taliansky gigant je v procese omladzovania kádru, čo sa im dovedna darí pomerne kvalitne a hráč typu Brandt by sa im určite hodil do koncepcie budúcnosti nového Juventusu. Primárne ľavé krídlo, ktoré v tejto sezóne zdobí 8 gólov a 14 asistencií, je však primárnym cieľom aj pre anglický Liverpool, kde za jeho príchodom stojí najmä tréner Jurgen Klopp. Liverpool síce disponuje perfektnou ofenzívou, no ak sa „The Reds“ chcú dlhodobo uchádzať o všetky trofeje a zotrvať na výkonnostnom vrchole, musia zoceliť káder kvalitnými hráčmi. 

Brandt by byť mal podľa správy od nemeckého Bildu dostupný za približne 25 miliónov eur, čo je jeho aktuálne nízka výkupná klauzula. Budúcnosť ofenzívnej hviezdy nemeckého futbalu však taktiež závisí od skutočnosti, či sa Leverkusenu podarí kvalifikovať do Ligy majstrov. Napriek snahe Liverpoolu a Juventusu však netreba zabúdať ani na Bayern Mníchov, ktorý má o Brandta dlhodobý záujem a očakáva sa, že vedenie „Die Rotten“ sa ho v lete opäť pokúsi získať.