Main Content

Tottenham je blízko zisku prvej letnej posily

streda, 17. apríl 2019 12:03 | Autor: Timotej Gašper

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Dlhé obdobie prestupového sucha Tottenhamu by sa malo blížiť ku koncu, keďže so Spurs sa spája zaujímavá posila, ktorá môže už čoskoro zmeniť dres.

Tottenham Hotspur naposledy podpísal nového hráča ešte v januári 2018, kedy do Anglicka priviedli nespokojného Lucasa Mouru z Parížu Saint-Germain. Od tej doby však uplynulo už takmer celých 15 mesiacov, čo je v dnešnom chápaní a šírke trhu pomerne nepochopiteľne dlhá doba bez posily. Kouč londýnskeho klubu však tvrdí, že nejde o to koho kúpili, ale o to, že nikoho nepredali a koncepcia tímu je tak ešte viac utužená. 

Prvou posilou pre londýnsky klub po dlhej dobe by sa však podľa správ od britského plátku The Sun mal stať Ryan Sessegnon. Mladý anglický tínedžer je v širšom povedomí už dlhšiu dobu aj napriek tomu, že stále má len 18 rokov. Klenot z Fulhamu síce prežil vydarenú predošlú sezónu, kedy výrazne napomohol k postupu londýnskeho tradičného celku späť do Premier League. Univerzálny hráč, ktorého dominantou je ľavá lajna ihriska, bol so Spurs spájaný už v lete 2018, no keďže Fulham postúpil do Premier League, špekulácie padli a Ryan zotrval v klube z Craven Cottage. 

Teraz je však Fulham po zbabranej sezóne opäť na ceste do druhej ligy, no očakáva sa, že Ryan už nebude naďalej jeho súčasťou. O jeho zisk sa okrem Dortmundu či Parížu bije naďalej aj vedenie Tottenhamu, ktoré chce vyhovieť Mauriciovi Pochettinovi. Argentínsky kouč je totižto veľkým fanúšikom mladého Angličana, o ktorého má eminentný záujem už niekoľko prestupových období. Teraz je šanca tohto prestupu azda na najvyššej úrovni pravdepodobnosti, no Tottenham si musí pripraviť minimálne 30 miliónov eur a zároveň dúfať, že Paríž sa neoprie do tohto prestupového boja s ešte väčšou čiastkou, čo francúzskemu majstrovi nikdy nerobilo problém.