Main Content

Hviezdy Pittsburghu komentujú vypadnutie z play off

streda, 17. apríl 2019 11:32 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Po 4. zápase prvého kola play off sa sezóna neskončila iba Tampe. Až prekvapujúcu hladko vypadli aj favorizovaní Tučniaci z Pittsburghu, ktorí podľahli New Yorku Islanders pomerom 0:4 na zápasy. Hviezdy a tréner Pens sa vyjadrili k celej sérii.

Skúsení Tučniaci naposledy nevyhrali ani jediný zápas série v roku 2013, kedy ich v konferenčnom finále doslova prevalcoval Boston Bruins. Hráči, tréneri a fanúšikovia sú samozrejme sklamaní, ale treba dodať, že Islanders si postup zaslúžili.

Jevgenij Malkin sa preto nebál nahlas povedať, že Ostrovania boli jednoducho hladnejší a chceli postúpiť viac ako Penguins. „Už viac nie sme šampióni. Nikto nechce náš tím rešpektovať. Každý chce Penguins poraziť. Bol to ťažký rok. Prišlo play off a skúsili sme to. Ale je to ťažké,“ povedal ruský center pre oficiálne stránky NHL.

Katastrofálne play off zažil aj Sidney Crosby, ktorý v sérii získal jediný bod za asistenciu. Stanovil tak svoj nový osobný negatívny rekord v play off. „Prekonal“ tak výkon z roku 2015, kedy sa mu proti New Yorku Rangers podarilo nazbierať iba 4 body za 2 góly a rovnaký počet asistencií. Jeden z najúspešnejších hokejistov histórie si je slabých výkonov vedomý a dokonca obvinil sám seba.

„Ja osobne som mal byť lepší. Mal som nájsť cestu ako byť produktívny a pomôcť nám zvíťaziť. To som však neurobil,“ sypal si Crosby popol na hlavu. Otázkou je, či Penguins čakajú cez leto nejaké veľké zmeny. „Nemôžete vymeniť celý tím. Nemôžete vymeniť 10 hráčov. Samozrejme, pár ich vymeniť môžete. Tu hrajú skvelí hokejisti. Uvidíme, čo sa cez leto udeje. Každý rok sa snažíme vyhrať,“ povedal Malkin.

K vyradeniu mal čo-to povedať aj tréner Mike Sullivan. „Realita je taká, že vyhrávame aj prehrávame ako mužstvo. Všetci sme toho súčasťou, takže všetci za to berieme zodpovednosť. Je to sklamanie. Od tohto tímu sme mali vysoké očakávania. Veríme, že máme dobrých hráčov. Máme potenciál byť dobrým tímom. Samozrejme sme nehrali dosť dobre na to, aby sme zvíťazili,“ okomentoval situáciu Sullivan.