Main Content

Novinky z futbalového sveta (15.10.)

sobota, 15. október 2011 19:04 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (15.10.)
Novinky z futbalového sveta (15.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Michalík má na viac

Greg Abbott, tréner treťoligového Carlisie United, v ktorom pôsobí slovenský stopér Ľubomír Michalík tvrdí, že slovenský reprezentant je na tretiu anglickú ligu príliš dobrý. Michalík si v minulosti zahral aj v Premier League, kde obliekal dres Boltonu. Verme, že si jeho kvality už čoskoro všimnú vo vyššej súťaži.

AC  je OK!


Kuvičie hlasy začínajú hovoriť o tom, že milánske AC je v kríze a v tejto sezóne nezíska majstrovský titul. Kouč úradujúceho majstra Serie A Massimiliano Allegri však tieto informácie dementuje a tvrdí, že jeho mužstvo je v pohode a pripravené opäť zaútočiť na najcennejšie trofeje. Predsezónne vyjadrenia o zisku trofeje Ligy majstrov sú tak stále na San Sire aktuálne.

Nevýhodné

V poslednom čase sa vo veľkom diskutuje o tom, že Chelsea by sa mala zo Stamford Bridge sťahovať na nový štadión, ktorý by mal byť väčší asi o 20 000 miest. Zainteresovaní ľudia si však myslia, že majiteľ Blues Roman Abramovič by na tomto obchode príliš nezarobil, práve naopak.

Abidal na odchode ?

Ľavý obranca FC Barcelona Éric Abidal by údajne mohol zmeniť pôsobisko. O získanie jeho služieb by sa v zime malo totiž pokúsiť AC Miláno. Je však veľmi nepravdepodobné, že by Abidal z Katalánska odchádzal.

Po 32 rokoch


Francúzsko, ktoré si zabezpečilo priamy postup na ME 2012, si na novembrový asociačný termín dohodlo prípravný zápas s USA.  S týmto súperom sa stretnú na Stade France po 32 rokoch!

Weiss sa ospravedlnil, ale aj kritizoval

Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss sa na tlačovej konferencií ospravedlnil novinárom za jeho nedávne chovanie na tlačovke po zápase s Ruskom no zároveň vyjadril nespokojnosť s bulvárnymi médiami, ktoré sa snažia zdiskreditovať jeho prácu a prácu slovenských reprezentantov v posledných dvoch rokoch. Weiss zároveň prezradil, že na lavičke reprezentácie zostáva a je odhodlaný pokračovať v kontrakte so SFZ až do roku 2014.