Main Content

Slovensko posilnia na MS štyria hráči z NHL!

nedeľa, 14. apríl 2019 07:52 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Garmisch-Partenkirchen 14. apríla (TASR) - Hokejové posily z NHL sa k slovenskej reprezentácii pripoja po veľkonočných sviatkoch.

Do tímu pribudnú obrancovia Andrej Sekera a Christián Jaroš spolu s útočníkmi Tomášom Tatarom a Richardom Pánikom. V zápasoch proti Rakúsku by mal k byť k dispozícii aj ďalší hráč zo zámoria Marián Studenič. V nedeľu večer to po zápase Slovenska s Nemeckom v Garmisch-Partenkirchene potvrdil generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

"Všetci prídu až po Veľkej noci, hlásiť sa budú v utorok 23. apríla. So všetkými sme hovorili. Na Pánikovej poistke sa pracuje, ale v priebehu týždňa by to malo byť hotové. Studenič sa k nám pripojí pravdepodobne v strede týždňa a mohol by sa objaviť už v zápasoch proti Rakúsku," uviedol Šatan.

V hre sú aj hráči z českej extraligy, svoju púť v play off skončilo Brno. K národnému tímu by sa tak mohli pridať brankár Marek Čiliak a obranca Tomáš Malec. "Určite sa o menách budeme baviť. Ale nemyslím si, že prídu do mužstva už o dva dni. Budeme sa o tom rozprávať, nominácia by mala byť hotová v nedeľu večer, možno v pondelok ráno. Ale sú tam mená, ktoré nás zaujímajú," povedal Šatan.

V druhom zápase proti Nemecku nehral útočník Milan Kytnár, ktorý sa zranil na tréningu, ale mal by byť čoskoro v poriadku. "Kytnár by mal byť mimo hry pár dní. Predpokladám, že by mal budúci týždeň hrať. Zmeny v najbližšej nominácii budú, ale nie dramatické. Po Veľkej noci budú určite väčšie," dodal Šatan.