Main Content

Sarriho "syn" rozhodol o tom, že Fabregas skončil v Chelsea

nedeľa, 14. apríl 2019 07:10 | Autor: Jakub Vaverka

Cesc Fabregas
Cesc Fabregas | zdroj: TASR

Odchod Cesca Fabregasa z Chelsea do AS Monako sklamal množstvo fanúšikov The Blues. Španiel totiž patril medzi obľúbencov Modrých, ale ako sám hovorí, jednoducho musel Stamford Bridge opustiť.

Cesc Fabregas bol súčasťou Chelsea päť rokov, keď ho klub z metropoly Veľkej Británie kúpil od španielskeho giganta FC Barcelona. Fanúšikovia The Blues boli smutní, že ich obľúbený „Fabre“ zamieril na začiatku tohto roka do francúzskeho AS Monako.

Ako sa ale ukázalo, že španielsky reprezentant pravdepodobne nemal inú možnosť. Hlavným faktorom bol taliansky tréner Maurizio Sarri, ktorý jednoducho jeho futbalu nedôveroval a protežoval iných futbalistov. Cesc sa rozhovoril a jeho slová prináša portál Fox Sport Asia.

„Bol som v Chelsea a mohol som predĺžiť môj kontrakt. Následne prišiel nový tréner a priviedol si hráča (Jorginha), ktorý bol a je preňho ako syn,“ začal Španiel. „Pre mňa bolo následne náročné, aby som pravidelne nastupoval, pričom práve to je to, čo chcem robiť.“

Fabregas priznal, že práve Sarriho „syn“ Jorginho znamenal jeho odchod z Chelsea. Sarri mu totiž dával prednosť pred ostatnými. „Milujem futbal. Keď som hral za Chelsea, bol som šťastný. Ale hrať každý zápas sa stalo nereálne, nech už za tým bol akýkoľvek dôvod,“ zakončil. Preto sa rozhodol, že zamieri do Ligue 1, kde o jeho služby prejavilo seriózny záujem Monako.