Main Content

VIDEO: Zdemolované auto na kvalifikáciu nepripravia, tretí tréning na Veľkej cene Číny poznačila havária Albona

Sobotňajší tretí tréning na Veľkú cenu Číny monopostov F1 poznačila havária Alexandra Albona z tímu Toro Rosso. Dvadsaťtriročný jazdec nezvládol na okruhu v Šanghaji kontrolu nad riadením pri vstupe do cieľovej rovinky a tvrdo narazil do bariéry. Podľa agentúry AFP sa mu našťastie nič vážne nestalo, zdemolované auto však mechanici nestihnú pripraviť na kvalifikáciu (8.00 SELČ).

Albon havaroval desať minút pred koncom tréningu. Po nehode zostal sedieť bez pohnutia v zničenom kokpite a v tíme sa obávali o jeho zdravotný stav. "Som v poriadku, mrzí ma to," ozval sa po chvíli do vysielačky thajský jazdec narodený v Londýne. Následne zamieril na kontrolu do lekárskeho centra. Jeho auto nemali mechanici šancu opraviť do štartu kvalifikácie, reálne hrozila aj výmena motora a prevodovky.

Tréning po nehode predčasne ukončili. Dovtedy najlepší čas v ňom dosiahol Fín Valtteri Bottas zo stajne Mercedes (1:32,830 min.), ktorý bol o 392 tisícin sekundy rýchlejší ako Nemec Sebastian Vettel (Ferrari). Tretí bol Vettelov tímový kolega Charles Leclerc (+0,418).