Main Content

Vegas môže počas play off posilniť najproduktívnejší hráč KHL!

piatok, 12. apríl 2019 09:33 | Autor: Marek Ďaďo

Nikita Gusev
Nikita Gusev | zdroj: TASR

Ruský útočník Nikita Gusev je jedným z najlepších hráčov mimo zámorskú NHL. Po tom, čo bol jeho SKA Petrohrad vyradený v konferenčnom finále Kontinentálnej hokejovej ligy, sa začalo povrávať, že by táto mladá hviezda mohla prísť pomôcť Vegas Golden Kinghts ešte počas vyraďovacích bojov o Stanley Cup.

Vo štvrtok internetom začala kolovať informácia od Igora Eronka z portálu Spot-Express, podľa ktorej by Gusev mohol prísť do Vegas počas prebiehajúceho play off. Ešte predtým však potrebuje dostať potvrdenie o uvoľnení z jeho súčasnej zmluvy v KHL. Tá je platná do konca apríla.

Iba 26-ročný útočník bol v tejto sezóne najproduktívnejším hokejistom celej KHL. Získal 82 bodov62 stretnutiach, keď sa mu 17-krát podarilo skórovať a svojim spoluhráčom asistoval pri 65 góloch. V tíme Vegas by sa pravdepodobne zaradil do tretej formácie s Codym EakinomAlexom Tuchom.

„Neviem o ňom veľa. Generálny manažér mi to dnes spomenul. Ak sa k nám pridá, uvidíme čo sa stane. Dúfam, že sa k nám pripojí a zatrénuje si s nami, ale neviem, kam to bude smerovať,“ cituje trénera Golden Knights, Gerarda Gallanta, portál Reuters.

Zlatí Rytieri by angažovaním Guseva získali hráča, ktorí by sa im mohol hodiť nielen počas play off, ale aj v ďalšej sezóne. Všetci však veľmi dobre vieme, ako to s Rusmi v NHL chodí. Najlepšie by o tom vedelo hovoriť samotné Vegas, ktoré minulú sezónu zažilo fiasko s Vadimom Shipachyovom.

V lige však nájdeme aj hráčov, ktorí sa po príchode z Ruska uchytili viac ako dobre. V takom ColumbuseDallase si musia služby Artemiho PanarinaAlexandra Radulova pochvaľovať. Gusev, ktorý sa vlani stal olympijským víťazom, má skvelé predpoklady na to, aby prerazil aj v najlepšej lige sveta.