Main Content

OFICIÁLNE: Hazard v lete zmení dres, favoritmi sú dva kluby

streda, 10. apríl 2019 14:46 | Autor: Timotej Gašper

Thorgan Hazard - kam pôjde?
Thorgan Hazard - kam pôjde? | zdroj: TASR

Vedenie Borussie Monchengladbach oznámilo, že Thorgan Hazard v lete zmení klub. 

Thorgan Hazard, mladší brat opory londýnskej Chelsea, Edena Hazarda, sa v lete naisto upíše novému klubu. 26-ročný belgický ofenzívny univerzál futbalovo vyrastal v Lens, neskôr síce odišiel do Chelsea, no celé tri roky strávil na hosťovaniach a v prvom tíme „The Blues“ neodohral ani minútu. V lete 2015 natrvalo prestúpil do Borussie Monchengladbach, kde sa mu od začiatku darilo a vyprofiloval sa na útočnú hviezdu nemeckého klubu. O jeho služby sa už skôr zaujímalo viacero celkov, no Thorgan ostával verný „Žriebätám“, čo sa však zmení už o pár týždňov. 

„Thorgan Hazard nám oficiálne oznámil, že nemá záujem predĺžiť aktuálny kontrakt. Hráč chce urobiť ďalší krok v kariére,“ oznámil v stredu ráno pre Sky Germany športový riaditeľ Monchengladbachu, Max Eberl. Aktuálna zmluva Thorgana Hazarda má platnosť do leta 2020, no klubové vedenie nemá záujem riskovať jeho budúcoročný odchod zadarmo a preto došlo k rozhodnutiu predať ho počas tohto leta. Záujem o hráča, ktorý v tejto sezóne prispel 12 gólmi a 11 asistenciami je terčom viacerých klubov, pričom najčastejšie sa spomína ChelseaBorussia Dortmund. Prestupová čiastka za 26-ročného ofenzívneho futbalistu sa má pohybovať na úrovni okolo 35-45 miliónov eur. 

Borussia Monchengladbach tak príde o ďalšiu hviezdu, ktorú láka krok dopredu a ambície na zisk nejakej trofeje. Granit Xhaka, Janik Vestergaard, Marco Reus, Marc-André ter Stegen, Mahmoud Dahoud a po novom aj Thorgan Hazard- toto je menoslov hviezd, ktoré v posledných rokoch opustili Monchengladbach, pričom vždy išlo o prestup do prestížnejšieho klubu za veľké peniaze. „Správu o odchode kvôli novému kroku v kariére som od našich hráčov počul za desať rokov už asi pätnásťkrát, ale takto to u nás funguje,“ ukončil oficiálne vyhlásenie nie príliš nadšený športový riaditeľ Max Eberl.