Main Content

Mourinho a Bundesliga: Črtá sa nový angažmán?

streda, 10. apríl 2019 14:04 | Autor: Timotej Gašper

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Portugalský tréner je podľa nemeckých médií naklonený práci v Bundeslige. 

Jose Mourinho je bez práce od začiatku decembra 2018, kedy sa po sérií nepriaznivých výsledkov rozlúčil s Manchestrom United. Od nového roka sa spájal s viacerými možnými angažmánmi, no doteraz sa žiadna zo špekulácií nepretavila na skutočnosť. Portugalský lodivod sa mal hneď po odchode z Old Trafford ujať jedného z trápiacich sa klubov v Premier League, no napokon zvolil krátku trénerskú pauzu. Počas februára i marca sa špekulovalo, že práve „The Special One“ by mohol nahradiť Solariho v Reale Madrid, no tam sa napokon vrátil Zinedine Zidane. 

Mourinho je teda aj krátko pred koncom aktuálnej sezóne bez práce, no už neraz v médiách povedal, že má v hlave plán do budúcna a k trénerskému remeslu sa istotne vráti začiatkom letnej prípravy pred ročníkom 2019/2020. Najnovšie je na stole alternatíva, že Mourinho zamieri do pre neho nepoznanej krajiny, Nemecka. Tamojšia Bundesliga je jednou z najkvalitnejších líg sveta a kluby ako Bayern, Dortmund, Monchengladbach, Frankfurt či Lipsko držia vysokú kvalitu aj na európskej scéne. O možnosti presunu do Nemecka sa s Mourinhom spájal najmä angažmán v Bayerne Mníchov, no to len v prípade, žeby sa vedenie FCB rozhodlo vyhodiť Nika Kovača. 

„Bundesliga pre mňa znamená veľmi zaujímavú a vzrušujúcu súťaž. Predovšetkým tímy v strede tabuľky, tie sa stále zlepšujú a predstavujú dobrú kvalitu, čo dokopy vytvára veľmi dobrú konkurenciu v celej lige. Plné štadióny, skvelá organizácia, dobrý prístup vedenia vo viacerých kluboch- myslím si, že Bundesliga je veľmi zaujímavá liga,“povedal Jose Mourinho otvorene v interview pre nemecký SPORTbild.

Z vyjadrenia bývalého trénera Manchestru United, Realu Madrid či Interu Miláno teda možno vyčítať, že by sa mohol na reštart ujať jedeného z klubov bojujúcich o európske poháre. SPORTbild dodáva, že Mourinho nemá aktuálne záujem o post trénera v Bayerne, keďže vyjadril podporu Kovačovi so slovami, že je mladý a musí dostať čas a priestor na úspech.