Main Content

Legendárny kouč Mariána Hossu novým trénerom Floridy?

pondelok, 8. apríl 2019 10:02 | Autor: Marek Ďaďo

Joel Quenneville
Joel Quenneville | zdroj: TASR

Krátko po poslednom zápase základnej časti tím Floridy Panthers prepustil svojho hlavného trénera Boba Bougnera. Mužstvo opäť zostalo bez play off a tento krok sa od vedenia mierne očakával. Teraz je otázkou, kto povedie Panterov ďalej? Najvážnejším adeptom je vraj dnes už legendárny Joel Quenneville

Je to už viac ako 10 rokov, čo bol Joel Quenneville vymenovaný do pozície hlavného kouča Chicaga Blackhawks, keď na lavičke vystriedal Denisa Savarda. Najal ho vtedajší generálny manažér Jastrabov, Dale Tallon. Teraz tu máme obdobnú situáciu - Tallon manažuje tím Floridy a Joel Quenneville by mal byť k dispozícii.

Podľa portálu Yahoo sa Panteri pokúsia získať muža, ktorý s Chicagom 3-krát vyhral Stanley Cup, ešte predtým, ako sa o jeho služby začnú zaujímať ďalšie, a možno o čosi slávnejšie celky. Iste, na Floride by Quenneville nepracoval s hviezdami typu Patrick Kane, Jonathan Toews, či Duncan Keith. Mená ako Aleksander Barkov, Aaron Ekblad alebo Jonathan Huberdeau však tiež neznejú najhoršie.

Nie je isté, že sa niekdajší tréner Mariána Hossu rozhodne práve pre Floridu. Súčasná situácia je taká, že nových trénerov by mohli potrebovať mužstvá ako Edmonton, Anaheim, Philadelphia alebo Los Angeles. Bolo by predsa ťažké odmietnuť možnosť trénovať Connora McDavida.

Ďalším problémom, ktorý by v angažovaní Quennevilla mohol nastať je ten, že Joel má na nasledujúci ročník ešte stále platnú zmluvu s Blackhawks. Vedenie Floridy preto požiadalo kompetentných v Chicagu, aby mohli s Quennevilleom viesť konverzáciu. Fanúšikovia Panterov by si asi nemohli priať lepšieho trénera.