Main Content

Hviezda Barcelony na roztrhanie: Vyberie si Bayern alebo Juventus?

pondelok, 8. apríl 2019 09:24 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona, Bayern Mníchov
FC Barcelona, Bayern Mníchov | zdroj: Koláž

Udržať sa v Barcelone nie je jednoduché, navyše, keď na predĺženie kontraktu čaká v rovnakom čase viacero zvučných mien. Podobnému problému čelí najnovšie chorvátsky záložník Ivan Rakitič, ktorého by sme už v ďalšej sezóne mohli vidieť v inom drese.

31-ročný Ivan Rakitič to má pod trénerom Ernestom Valverdem v prebiehajúcom ročníku náročné. Do zostavy sa dostáva menej, ako tomu bolo v uplynulých sezónach, pričom klubové vedenie mu stále nepredĺžilo kontrakt. To aj napriek tomu, že nová zmluva pre chorvátskeho vicemajstra sveta mala byť na stole už dávno.

Ivan Rakitič
Ivan Rakitič | zdroj: TASR

Preto je logické, že sa hovorí o tom, že by mohol Rakitič po konci prebiehajúceho ročníka zmeniť dres. Veľký záujem o jeho služby je predovšetkým v talianskej Serie A a v nemeckej Bundesligy. Spomínajú sa hlavne Juventus Turín a Bayern Mníchov. Samotný hráč ale možnosť svojho prestupu komentovať konkrétne odmietol.

„Momentálne sa cítim perfektne, dúfam, že budem môcť hrať futbal ešte ďalších desať rokov,“ cituje niekdajšieho stredopoliara FC Sevilla španielsky denník ​Mundo Deportivo. „Mám pred sebou ešte veľa futbalu, táto hra ma nenudí,“ povedal k otázke, dokedy plánuje byť profesionálnym hráčom.

„Ivan Rakitič bol ponúknutý Bayernu Mníchov, ale klub možnosť získať ho odmietol. Špekulácie okolo tohto Chorváta pokračujú ďalej,“ píšu španielske plátky. „Ak Barcelona Rakitičovi neponúkne novú zmluvu, záložník odíde do Juventusu Turín,“ suverénne tvrdí MD. Počas minulého leta bolo meno Ivan Rakitič spájané aj s Manchestrom United. Táto linka by ale momentálne horúca byť nemala.