Main Content

PSG zháňa záložníka: V hre sú najmä tieto štyri mená

nedeľa, 7. apríl 2019 13:59 | Autor: Timotej Gašper

Paríž St. Germain
Paríž St. Germain | zdroj: S7

Francúzsky gigant plánuje v letnom prestupovom období posilniť záložné rady, pričom vedenie sa má zamerať na nasledujúce štyri mená. 

Tréner parížskeho Saint-Germain, Thomas Tuchel, sa podľa denníku Le Parisien chystá zotrvať na lavičke už takmer istého francúzskeho majstra. V lete teda pripravuje obnovu kádru podľa svojho gusta, čoho súčasťou majú byť tri až štyri hviezdne posily na rôzne herné pozície. Podľa médií sa však zrak vedenia upriami predovšetkým na záložné rady, kde si má Tuchel vyberať spomedzi štvorice ašpirantov. Paríž disponuje takmer neobmedzenými finančnými možnosťami, čo im dáva na prestupovom trhu veľkú výhodu pred konkurenciou, no taktiež si musia strážiť výdaje kvôli možným problémom s finančným fair-play. 

Medzi štvoricu žiadaných záložníkov patria Daley Blind, Allan, Tanguy N’Dombélé a Idrissa Gueye. Čo sa týka prvého menovaného, Blind je síce aktuálne v Ajaxe vo forme ako stopér, no roky predtým hrával v Manchestri United i na pozíciách záložníka či dokonca ľavého obrancu. Univerzálny Holanďan je dobrý pri rozohrávke a tiež kvalitne číta a diriguje hru, čo by sa Tuchelovmu systému určite hodilo. Cena za hviezdu Ajaxu by sa mohla vyšplhať na 30 miliónov eur. 

V hre je aj neapolská opora zo zálohy, Allan. Už 28-ročný brazílsky defenzívny stredopoliar je pre tím Carla Ancelottiho kľúčovou postavou a okrem fyzických atribútov mu nie je cudzia ani technika. Vzhľadom na jeho kvality a dôležitosť pre Neapol by mohol byť dostupný až za 70-80 miliónov eur.

Horúcim prestupovým artiklom po celej futbalovej Európe je bez debát Tanguy N’Dombélé. Mladý francúzsky záložník je v kádri Lyonu jedným z najlepších hráčov a o jeho služby aktívne bojuje aj Chelsea s Manchestrom City, čo Parížu komplikuje prestupové ciele. Cena za hviezdneho stredopoliara môže dosiahnuť až približne 80 miliónov eur. 

Štvrtým a zároveň pre trénera Tuchela najžiadanejším hráčom je opora Evertonu, Idrissa Gueye. 29-ročný záložník zo Senegalu bol spájaný s PSG už v januári 2019, kedy však ponuka stroskotala na čiastke 28 miliónov eur. Teraz sa má Tuchel vrátiť do boja o bojovného záložníka, pričom vedenie Evertonu by malo tentokrát kývnuť na približne 50 miliónov eur.