Main Content

VIDEO: Halák s ďalším čistým kontom, Tatarove šance na play off klesli

piatok, 5. apríl 2019 08:19 | Autor: TASR

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

New York 5. apríla (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák z Bostonu Bruins zaznamenal shutout pri víťazstve 3:0 v stretnutí zámorskej NHL v Minnesote.

Pre 33-ročného Haláka, ktorý kryl 26 striel domácich, to bolo v profilige piate čisté konto v sezóne, resp. 47. v kariére. Postup do play off si v noci na piatok zaistili hokejisti Caroliny, Pittsburghu a Colorada.

V drese Bostonu nehral kapitán Zdeno Chára, pri debute v NHL skóroval Zach Sensyshyn. Arizona zvíťazila na ľade Vegas Golden Knights 4:1 aj vďaka gólu slovenského útočníka Richarda Pánika, bol pre neho 14. v sezóne. Hráči Coyotes však po víťazstve nemali radosť, pretože definitívne prišli o šancu postúpiť do play off, kam sa naposledy prebojovali v sezóne 2011-12. Posledným tímom v Západnej konferencii, ktorý si zabezpečil miestenku vo vyraďovacích bojoch je Colorado. Avalanche potrebovali na postup bod, napokon získali dva po domácom víťazstve 3:2 po predĺžení nad Winnipegom, hoci prehrávali po prvej tretine 0:2.

Pittsburgh zdolal doma Detroit 4:1 a zaistil si trinástykrát za sebou postup do nadstavby. To isté sa vo Východnej konferencii podarilo Caroline, ktorá na domácom ľade pokorila New Jersey 3:1 a do play off postúpila prvýkrát od roku 2009. Situáciu si výrazne skomplikoval Montreal, ktorý s Tomášom Tatarom v zostave prehral na ľade víťaza Stanley Cupu Washingtonu 1:2. Canadiens sa delia o druhú voľnú kartu, teda poslednú miestenku na východe, s Columbusom. Oba tímy majú rovnako bodov, ale Blue Jackets ešte čakajú dva zápasy, kým Montreal už len jeden. V prospech Columbusu hrá aj fakt, že má na konte o tri víťazstvá viac ako Montreal. Ak Blue Jackets vyhrajú jeden z posledných dvoch duelov, Montreal nepostúpi. V noci na sobotu sa "modrokabátnici" predstavia v New Yorku na ľade Rangers. "Ešte nie je koniec. Uvidíme ako zvládne Columbus dva posledné zápasy a najmä my musíme v sobotu vyhrať. Verím, že nám osud bude priať," povedal kapitán Montrealu Shea Weber. Canadiens sa v poslednom zápase základnej časti stretnú v noci na nedeľu s Torontom. Capitals sa vďaka víťazstvu stali štvrtýkrát za sebou víťazmi Metropolitnej divízie.

Tampa Bay zvíťazila na ľade Toronta 3:1 a ako druhý tím histórie zaknihovala 61. triumf v sezóne. Lightning môžu vyrovnať rekord Detroitu Red Wings zo sezóny 1995-96, v poslednom zápase základnej časti sa predstavia v Bostone. Slovenský obranca "bleskov" Erik Černák nebodoval. V domácom drese absentoval zadák Martin Marinčin. Buffalo zdolalo Ottawu s obrancom Christiánom Jarošom 5:2 a zastavilo sériu ôsmich prehier.

 

výsledky:

Buffalo - Ottawa 5:2

Carolina - New Jersey 3:1

Florida - New York Islanders 1:2 pp

Pittsburgh - Detroit 4:1

Toronto - Tampa Bay 1:3

Washington - Montreal 2:1

Minnesota - Boston 0:3

Nashville - Vancouver 3:2

St. Louis - Philadelphia 7:3

Colorado - Winnipeg 3:2 pp

Edmonton - San Jose 2:3

Vegas - Arizona 1:4 (za hostí Pánik 1+0)