Main Content

Trnavský Spartak bližšie k finále Slovnaft Cupu, o prehre Senice rozhodol rýchly gól

streda, 3. apríl 2019 20:27 | Autor: TASR

Futbalisti Trnavy
Futbalisti Trnavy | zdroj: © TASR

Trnava 3. apríla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v stredu nad FK Senica 1:0 v prvom zápase semifinále 50. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2018/2019. Odveta je na programe 17. apríla v Senici.

1. zápas semifinále SP - Slovnaft Cup-u 2018/2019:

FC Spartak Trnava - FK Senica 1:0 (1:0)
Gól: 3. Markoski. Rozhodovali: Glova – Ferenc, Ádám, ŽK: Grendel – Azankpo, Dubois, Zezinho, 2744 divákov.

Trnava: Bolek – Turňa, Abena, Janečka, Lovat - Sloboda, Grendel (86. Depetris) - Markoski, Dudl, Čonka (78. Mesembock) – Yilmaz

Senica: Taborda – Dubois (87. El Moudane), Dias, Otrísal, Asmah - Klapan, Petshi (67. Zezinho) - Dangubič, Tešija, Castaňeda (61. Ramirez) - Azankpo

Domácim vyšiel úvod, keď už v 3. minúte po centi Lovata z ľavej strany Markoski hlavou prekonal Tabordu. Hostia odpovedali dvomi centrami z ľavej strany, no Bolek bol na mieste. V ďalšom priebehu videli diváci medzišestnástkový futbal s množstvom krátkych prihrávok, ale bez streľby na bránu. V záverečnej 5-minútovke mali domáci dve dobré možnosti, keď najprv v 40. minúte po rýchlej kontre center Markoskiho hlavičkoval nad bránu Grendel a v 45. minúte po rozohraní priameho kopu Grendelom, vystrelil vedľa Lovat.

Domáci nastúpili do druhého polčasu so snahou pridať druhý gól, no v koncovke im to nešlo. Dobrú šancu mal po centri Dudla Sloboda, ale jeho hlavička išla vedľa senickej brány. Najväčšiu príležitosť domácich mal v 72. minúte Yilmaz, keď sám pred bránou z 5 metrov prestrelil. V záverečnej 10-minútovke vycítili šancu aj Seničania, z priameho kupu nebezpečne vystrelil v 80. minúte Asmah a dve minúty pred koncom sa ocitol zoči-voči Bolekovi Dangubič, ktorý je v Senici na hosťovaní z Trnavy, ale Boleka sa mu nepodarilo prekonať.

Michal Ščasný, tréner Trnavy: "Zahrali sme lepšie, ako v sobotu proti ViOn-u. Strelili sme potrebný gól, no škoda, že sme nepridali aj druhý. Najväčšiu šancu mal Yilmaz a bolo tam aj niekoľko hlavičiek. Sme v polčase a beriem aj výsledok 1:0. Senica má dobré brejkové mužstvo, museli sme si dávať pozor, aby sme neinkasovali."

Ricardo Cheu, tréner Senice: "Som hrdý na hráčov, že na štadióne ako je tento, proti jednému z najlepších slovenských tímov, hrajú o finále. Rýchly inkasovaný gól nebol o našej slabšej kvalite, ale o koncentrácii. Rozhodol detail, stratili sme presilu v priestore. Je náročné reagovať, keď tak rýchlo prehrávate, ale stále si myslím, že v odvete máme šancu zabojovať o finále."