Main Content

Kauza nevyplatenia prestupovej čiastky za tragicky zosnulého Salu pokračuje: Vedenie Cardiffu požiadalo Nantes o stretnutie

streda, 3. apríl 2019 19:15 | Autor: TASR

Emiliano Sala
Emiliano Sala | zdroj: Instagram

Londýn 3. apríla (TASR) - Zástupcovia Cardiffu City sa chcú stretnúť s predstaviteľmi francúzskeho futbalového klubu FC Nantes a dohodnúť sa v kauze týkajúcej sa (ne)vyplatenia prestupovej čiastky za tragicky zosnulého argentínskeho útočníka Emiliana Salu.

Waleský účastník Premier League je povinný zaplatiť Nantes celkovú sumu 17 miliónov eur v splátkach, prvú vo výške šesť miliónov eur. Oba kluby však už dlhší čas nevedia nájsť spoločnú reč, keďže Cardiff považuje dohodu za neplatnú a francúzskej strane odmieta čiastku uhradiť.

Prípad sa dostal až na stôl Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá dala obom klubom ultimátum do 15. apríla, aby podali vysvetlenie a poskytli všetky dôkazové materiály. "Vedenie Cardiffu City požiadalo FC Nantes o stretnutie. Zatiaľ sme nedostali žiadnu odpoveď," uvádza sa v stanovisku Cardiffu City.

Sala prestúpil do Cardiffu v zimnom prestupovom termíne. V jeho drese si však nikdy nezahral, keďže 21. januára 2019 zahynul počas letu do waleského klubu, ktorý ho oficiálne angažoval len dva dni pred tragédiou.