Main Content

Pochettino má po špičkovom stánku ďalšie smelé plány: Tak to nejde, už nie sme Tottenham, ktorý má 36-tisícový štadión!

streda, 3. apríl 2019 11:45 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Londýn 3. apríla (TASR) - Tréner anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur Mauricio Pochettino vyzval majiteľov tímu na výraznejšiu aktivitu na prestupovom trhu. "Kohúti" sa v stredajšom ligovom zápase s Crystal Palaceom premiérovo predstavia na novom štadióne, ktorý im ponúkne špičkovú infraštruktúru. Podľa Pochettina však iba to na úspech nestačí.

Investície do nového štadióna sa vyšplhali na miliardu libier a aj to prispelo k minimálnym posilám v uplynulých dvoch prestupových obdobiach. Tréner Pochettino teraz poslal predsedovi klubu Danielovi Levymu jasný odkaz: "Ak chceme súperiť s najlepšími v Európe, musíme byť statoční a zariskovať, pretože nový štadión tiež patrí k najlepším."

Nový "domov" Tottenhamu má takmer dvojnásobnú kapacitu v porovnaní so starým White Hart Lane. Zmestí sa doň vyše 62-tisíc divákov. "Ak sa chceme vyrovnať najväčším klubom, musíme myslieť vo veľkom. Už nie sme Tottenham, ktorý má 36-tisícový štadión, tak to nejde," citovala Mauricia Pochettina agentúra AFP.