Main Content

Anglický stopér na roztrhanie: Získa ho Tottenham alebo Arsenal?

utorok, 2. apríl 2019 18:16 | Autor: Timotej Gašper

Michael Keane
Michael Keane | zdroj: TASR

Anglický reprezentačný stopér je v týchto dňoch spájaný s londýnskymi rivalmi. Kto z dvojice gigantov ho napokon získa? 

Podľa plátku The Sun je Michael Keane stredobodom záujmu dvoch londýnskych veľkoklubov. Arsenal aj Tottenham Hotspur budú teda v poriadnom prestupovom boji, keďže anglický reprezentant disponuje výraznými kvalitami. Obranca, ktorý v minulosti hrával za Manchester United aj Burnley, prišiel do Evertonu v lete 2017 za 28 miliónov eur a pri rieke Mersey sa vypracoval na kvalitného obrancu s fyzickou zdatnosťou i technickým nadaním. 26-ročný obranca je teda pre Everton stabilnou oporou a klub určite nebude ochotný zbaviť sa ho len tak.Anglický stopér na roztrhanie: Získa ho Tottenham alebo Arsenal? 

Arsenal zháňa do svojich radov viac hráčov s anglickým pasom, keďže klub chce do budúcna rázne navýšiť počet domácich hráčov. Tréner Emery mal na zápasy Evertonu vyslať skauta už v minulých týždňoch, no plátok The Sun dodáva, že Arsenalu sa do cesty zapletie úhlavný mestský rival. Tottenham sa podľa viacerých médií plánuje vložiť do boja o Keanov zisk, keďže klub potrebuje v lete 2019 podpísať kvalitného stopéra. Dôvodom je fakt, že stopéri Toby Alderweireld (30) aj Jan Vertonghen (32) už nepatria k najmladšej generácií a ak chce klub bojovať o trofeje aj naďalej, vedenie musí premýšľať o generačnej obmene. 

The Sun k informácií dodáva, že vedenie Spurs plánuje vytvoriť novú stopérsku dvojicu z Keanea a Davinsona Sanchéza, pričom odborníci sa prikladajú k alternatíve, že Tottenham môže vystužiť rozostavenie na troch obrancov, kde by sa dvom spomenutým menám pripojil Eric Dier. Tottenham sa bude snažiť navýšiť ponuku Arsenalu až do takej miery, že môžu zlomiť klubový prestupový rekord. Terajší najdrahší nákup „Kohútov“ je Davinson Sanchez, ktorý prišiel do klubu v lete 2017 za 40 miliónov eur.