Main Content

Gareth Bale a Real Madrid: Rozhodne Zidane!

utorok, 2. apríl 2019 17:52 | Autor: Timotej Gašper

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

O budúcnosti waleského reprezentanta má už čoskoro rozhodnúť tréner Realu Madrid, Zinedine Zidane. 

Waleská futbalová superhviezda prišla do Realu Madrid ešte v lete 2012 za vtedy rekordných 101 miliónov eur. Fyzicky zdatný krídelník bol istú dobu súčasťou nebezpečného ofenzívneho tria BBC, kde okrem neho strieľali góly aj Karim Benzema a Cristiano Ronaldo. Neskôr sa však Gareth Bale začal potácať so zraneniami, čo sa odzrkadlilo aj na jeho forma a teda i na hernom priestore od trénerov Realu. S prestupom sa spájal aj pred letom 2018, no vtedy zotrval aj vďaka tomu, že po odchode Cristiana Ronalda mal práve on prevziať plnú ofenzívnu zodpovednosť a stať sa ťahúňom „Los Blancos“. 

Tento ťah však nevyšiel a Bale sa v aktuálnej sezóne dostal do poriadnej stagnácie. Pod trénerom Solarim bol častokrát na lavičke a kvôli nie príliš dobrej forme sa taktiež stal obeťou kritiky od fanúšikov Realu. Počas zimného prestupového obdobia bol teda často spájaný s odchodom, no napokon zotrval v Madride. Klub postupom času zmenil už druhý krát v sezóne trénera, pričom na lavičku zasadol staro-nový kouč, Zinedine Zidane. „Gareth je veľmi dôležitou súčasťou nášho tímu. Všetci vieme, čo všetko tu pre klub urobil nielen vo finále Ligy majstrov. To, čo dokázal, mu nemôže vziať nikto a ja som presvedčený, že môže tímu dať veľa,“ načal Zidane obhajobu kritizovaného 29-ročného Walesana. 

Bale je spájaný predovšetkým s návratom do Premier League, kde sa oň má zaujímať predovšetkým trio Chelsea, Manchester United a Tottenham. Vzhľadom na to, že Bale aktuálne nedisponuje najlepšou formou, mohol by byť k dispozícií za pomerne dobrú cenu, pričom médiá spomínajú cifru približne 70 miliónov eur. O prestupových špekuláciách mierne frustrovaného Balea prehovoril aj Zidane, ktorý však nič smerodajné neprezradil. „Máme pred sebou ešte posledných 10 zápasov a potom uvidíme. Neznamená to, že potom to začneme riešiť, ale že plány hráčov i klubu sa budú rozoberať až po skončení tejto sezóny. A čo sa týka Garetha, uvídíme.“