Main Content

Pápež František: Lionel Messi je skvelý, ale nie je Boh

utorok, 2. apríl 2019 08:21 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi, Pápež František
Lionel Messi, Pápež František | zdroj: TASR

Nie je tajomstvom, že Pápež František je veľkým fanúšikom futbalu. Aktuálne prehovoril o svojom krajanovi a jednom z najlepších futbalistov histórie - Lionelovi Messim.

Pápež František je veľkým fanúšikom futbalu, ako väčšina Argentínčanov. Fandí najmä klubu San Lorenzo, ktorého bol dokonca členom. Najnovšie sa Svätý otec vyjadril na adresu Lionela Messiho, svojho krajana, ktorého mnohí futbaloví fanúšikovia označujú za Boha.

„Teoreticky môžeme hovoriť o svätokrádeži, ale osobne tomu neverím,“ povedal Pápež František pre ​La Sexta o tom, že Messiho označujú ako svätú osobnosť. „Ľudia môžu povedať, že ho milujú, sú to ich vyjadrenia.“

„Podľa nich  je (Messi) Boh s loptou na nohe, je to populárne pomenovanie. Spôsob, akým vyjadrujú svoje pocity. Lionel Messi je veľmi dobrý, ale nie je Boh,“ jasne a stručne zakončil túto polemiku prvý muž katolíckej cirkvi. Samotný Leo Messi je veriaci a je známym faktom, že svoje góly oslavuje vztýčenými prstami do neba. Góly posiela zosnulej starej mame, ktorá ho priviedla k futbalu.