Main Content

Žilinská rarita: V boji o druhé miesto nastúpia len odchovanci!

utorok, 2. apríl 2019 08:08 | Autor: Jakub Vaverka

Gólové oslavy futbalistov MŠK Žilina
Gólové oslavy futbalistov MŠK Žilina | zdroj: TASR

Nielen v slovenskej lige sa rozmohol trend získavania legionárov, ktorí ale po väčšine nie sú lepší ako domáci futbalisti. Touto cestou rozhodne nejde MŠK Žilina, a tento klub chce dať v máji všetkým najavo, že to s budovaním tímu na odchovancoch myslí vážne.

To, o čom sa dlhšie špekulovalo, je realitou. MŠK Žilina nastúpi piateho mája na domácom štadióne proti Dunajskej Strede iba s hráčmi, ktorí prešli klubovou akadémiou. „Týmto zápasom odchovancov chceme ukázať vlastnú stratégiu budovania tímu pre najvyššiu súťaž. Momentálne je v našom kádri príležitosť na to, že z 30-členného širšieho kádra môžeme na zápas nominovať osemnásť hráčov, ktorí si prešli a vyrástli v Akadémii MŠK Žilina,“ priblížil situáciu majiteľ MŠK Jozef Antošík pre oficiálny klubový web.

Vo svete nastúpili so zostavou vytvorenou len z odchovancov napríklad Barcelončania, ale hráči boli rôznych národností. Šošoni vyrukujú v priamom súboji o druhé miesto s chlapcami, ktorí sú nielen kluboví odchovanci, ale aj Slováci. Očakáva sa, že táto rarita bude diskutovaná nielen na Slovensku, ale aj v Európe.

Jozef Antošík prehovoril aj o tom, aký má táto filozofia význam po finančnej stránke. „Z hľadiska dlhodobej udržateľnosti klubu sú financie primárnym faktorom. Rozpočet stále narastá, príjmy z televíznych či marketingových práv sú stále rovnaké, rovnako tak vstupné. Jediným spôsobom ako udržať stabilitu klubu je príjem z predaja hráčov,“ povedal pre klubovú stránku.

Faktom je, že v Žiline si v minulých rokoch zahrali viaceré zaujímavé mená ako napríklad Martin Dúbravka (Newcastle United), Milan Škriniar (Inter Miláno), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Denis Vavro (FC Kodaň) či Dávid Hancko (AFC Fiorentina). Klub je aj vďaka viacerým lukratívnym predajom finančne zdravý.