Main Content

Zidane háji nomináciu svojho syna: Nevybral som ho preto, že som jeho otec

pondelok, 1. apríl 2019 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Zinedine Zidane je späť v Reale Madrid a každý jeho krok je monitorovaný. Francúz najnovšie rozvíril diskusiu po tom, čo na zápas proti Huesce poslal do brány svojho syna Lucu. Toto rozhodnutie ale nemal problém obhájiť.

Real Madrid včera vydrel tri body v napínavom zápase s Huescom, kde o triumfe Bieleho Baletu 3:2 rozhodol až v 89.minúte francúzsky útočník Karim Benzema. Viac ako o konečnom rezultáte sa ale hovorilo o brankárovi Bieleho Baletu. Medzi troma žrďami Merengues totiž nenastúpili Keylor Navas a ani Thibaut Courtois, ale Zidane.

Samozrejme, nie Zinedine, kouč Los Blancos, ale jeho talentovaný, iba 20-ročný syn Luca. „Som zaňho rád. Za to, že debutoval, za to, že sa nám podarilo vyhrať. Je to Luca, je to náš tretí brankár,“ začal „Zizou“ odpovedať na otázky typu – prečo dal šancu v ostrom zápase svojmu synovi. Francúzove slová priniesol plátok The Mirror.

„Thibaut je zranený a Keylorovi som chcel dopriať voľno po zápasoch za jeho krajinu. Dopadlo to dobre,“ pokračoval Zidane. „Nevybral som Lucu preto, že som jeho otec, vybral som ho preto, že je členom nášho kádra. Pozerám sa naňho rovnako, ako na iných našich hráčov.“

V závere sa Zidane vyjadril aj k tomu, že hrdinom duelu bol, ako v tejto sezóne už viackrát, kritizovaný Karim Benzema. „Toto je možno posledná Karimova sezóna u nás. Rátam s ním, do konca sezóny ostáva deväť zápasov a tento ročník chceme ukončiť čo najlepšie. Uvidíme, čo sa stane, Karim je hráč Realu Madrid. Verím, že sa to nezmení.“