Main Content

AKTUÁLNE: NHL bude v Bratislave: Tatar vyzve Chárov Boston!

pondelok, 1. apríl 2019 10:57 | Autor: Jakub Vaverka

Tatar a Chára "v Bratislave"
Tatar a Chára "v Bratislave" | zdroj: TASR, koláž Šport7.sk

NHL už dlhšiu dobu avizuje, že chce, aby sa čo najviac zápasov profiligy odohralo v Európe. Vyzerá to tak, že šéfovia kanadsko-americkej súťaže si skutočne vstúpili do svedomia a s formátom NHL Global Series prídu aj na Slovensko.

Pred dvoma týždňami sme sa dozvedeli, že NHL Global Series, a teda séria zápasov NHL na inom kontinente, bude aktuálna aj v roku 2019. Chicago Blackhawks vyzve v Prahe Philadelphiu Flyers a Tampa Bay si zmeria sily s Buffalom Sabres na severe Európy. K tomu pridajme prípravné zápasy Blackhawks v Nemecku a Flyers vo Švajčiarsku. 

Až dnes, 1. apríla sme sa však nečakane dozvedeli, že kluby NHL uvidíme aj v našej domovine. "Nielen Švajčiarsko, Nemecko, Česko a Švédsko, ale aj Slovensko, Rakúsko a Rusko," píše renomovaný kanadský portál firstaprilhockeyfools.com. "Global Series sa vráti už v januári 2020 a zastaví sa hneď v troch krajinách, prvou z nich bude Slovensko."

Bratislavský štadión Ondreja Nepelu, kde sa budú konať aj MS 2019 v hokeji, privíta v januári 2020 podľa všetkého zápas Montrealu Canadiens s Bostonom Bruins. Výber týchto dvoch klubov nie je náhodný, v Montreale oblieka dres Tomáš Tatar, pričom dres Medveďov háji až trojica Slovákov Chára, Halák a Cehlárik. Iniciovať ho mal samotný Chára, ktorý presvedčil vedenie Bostonu, že by chcel v Bratislave vyvesiť pod strop svoj dres. 

Cháru, Haláka, Tatara či Cehlárika možno uvidíme na štadióne Ondreja Nepelu už v máji tohto roku, no správa o ich príchode v rámci duelu Bostonu s Montrealom je žiaľ len našim prvoaprílovým žartom. Veríme, že ste sa nenechali nachytať a ak predsa, aspoň si už do konca tohto bláznivého dňa dáte na podobné žarty pozor.