Main Content

VIDEO: Sagan v Belgicku prvenstvo neobhájil, Tourminátor po dlhánskom úniku v závere nemal síl

nedeľa, 31. marec 2019 17:32 | Autor: TASR

Alexander Kristoff
Alexander Kristoff | zdroj: TASR

Wevelgem 31. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe neobhájil víťazstvo na 252-kilometrovej belgickej klasike Gent-Wevelgem a skončil na 32. mieste. Na nedeľnom 81. ročníku triumfoval v záverečnom špurte Nór Alexander Kristoff (UAE Emirates), druhú priečku obsadil Nemec John Degenkolb (Trek-Segafredo), tretí bol domáci Oliver Naesen (AG2R La Mondiale).

Dvadsaťdeväťročný Slovák, ktorý zvíťazil na tomto podujatí v rokoch 2013, 2016 aj 2018, skončil za najlepšou desiatkou, hoci dlho figuroval vo vedúcej skupine. "Boli to krásne preteky, no veľmi ťažké. Úvodné dve hodiny sme išli rýchlo. Potom začal fúkať vietor a pokúsil som sa to využiť. Dal som do toho všetko, aby som zostal pred pelotónom. Nevyšlo to a na konci som už nemal sily na špurt," povedal Sagan na tímovej stránke.

Približne 90 km pred cieľom sa sformovala 5-členná skupinka jazdcov, v ktorej boli okrem Sagana aj Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Mike Teunissen (Jumbo-Visma) a Luke Rowe (Sky). Ich dlhý únik však hlavné pole zlikvidovalo 18 km pred páskou a v špurte dominoval Kristoff. "Našiel som si dobrú pozíciu a v závere som bol najsilnejší. Boli to ťažké preteky, všetci sme boli unavení a vedel som, že v takejto situácii mám veľmi dobrý špurt. Je to jedno z mojich najväčších víťazstiev," citoval Kristoffa portál cyclingnews.com.

 

Výsledky Gent-Wevelgem 2019 (252 km):

1. Alexander Kristoff (Nór./SAE Emirates) 5:26:04 h, 2. John Degenkolb (Nem./Trek-Segafredo), 3. Oliver Naesen (Bel./AG2R La Mondiale, 4. Mathieu Van Der Poel (Hol./Corendon-Circus), 5. Danny Van Poppel (Hol./Jumbo-Visma), 6. Adrien Petit (Fr./Direct Energie), 7. Matteo Trentin (Tal./Mitchelton-Scott), 8. Rüdiger Selig (Nem./Bora-Hansgrohe), 9. Matej Mohorič (Slov./Bahrain-Merida), 10. Jens Debusschere (Kaťuša-Alpecin) všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 32. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +13 s