Main Content

VIDEO: Lobotkov spoluhráč s rozprávkovým návratom, Aspas režíroval dokonalý obrat Celty v kľúčovom boji

nedeľa, 31. marec 2019 11:06 | Autor: TASR

Futbalisti Celta de Vigo
Futbalisti Celta de Vigo | zdroj: © TASR

Vigo 31. marca (TASR) - Iago Aspas opäť potvrdil, že je dušou španielskeho futbalového tímu Celta Vigo. Návrat na trávniky po vyše mesačnej pauze zavinenej zranením oslávil dvomi gólmi a rozhodujúcou mierou sa zaslúžil o triumf 3:2 nad Villarrealom.

Celte sa v existenčnom súboji španielskej La Ligy proti priamemu rivalovi v boji o záchranu podaril dokonalý obrat, po prvom polčase totiž prehrávala 0:2. Slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka odohral za domácich celý zápas.

Aspas na začiatku druhého polčasu z priameho kopu znížil na 1:2. V 86. minúte rozhodol o cennom triumfe domácich, keď suverénne premenil pokutový kop. Celta zostala na zostupovej 18. priečke, na Villarreal i Real Valladolid však stráca už iba bod. Po treťom góle tréner Celty Fran Escriba hrdinu zápasu vystriedal. Fanúšikovia "Celticos" pripravili svojmu miláčikovi búrlivé ovácie. Aspasa pri odchode z ihriska na zaplnenom štadióne Balaidos premohli emócie a na lavičke, z ktorej sledoval záver zápasu, sa rozplakal.

"Toto víťazstvo má pre nás cenu zlata. Bol to náročný a vypätý súboj. V prvom polčase sme veľmi trpeli, po necelých 20 minútach sme museli doťahovať dvojgólové manko. Veľká vďaka patrí našim fantastickým fanúšikom, ktorí nás vytrvalo povzbudzovali až do záverečného hvizdu. Ani si nezaslúžime mať takýchto skvelých priaznivcov. Teraz musíme potvrdiť zisk troch bodov s Villarrealom v stredajšom dueli na pôde Huescy. Všetko máme vo vlastných rukách," povedal kanonier Celty pre španielske médiá.

Escriba zažil prvé víťazstvo v pozícii kouča Celty a malo preňho špeciálnu príchuť. V minulosti totiž viedol práve Villarreal, V sezóne 2016/2017 dokormidloval "žltú ponorku" do Európskej ligy UEFA. "Klobúk dolu pred fanúšikmi Celty, ktorí aj za nepriaznivého stavu neúnavne povzbudzovali a boli hnacím motorom. Milo ma prekvapili. Pred zápasom som mal dilemu, či Iaga Aspasa nasadím od začiatku alebo ho nechám na lavičke. Dlho nehral súťažný zápas, no opäť naplno ukázal, že je rozdielový hráč. V stredu potrebujeme zabodovať naplno na ihrisku Huescy," zdôraznil Escriba.