Main Content

Rashford blízko novej zmluvy: Koľko si po novom zarobí?

sobota, 30. marec 2019 13:49 | Autor: Timotej Gašper

Marcus Rashford
Marcus Rashford | zdroj: TASR

Marcus Rashford je v Manchestri United blízko od podpísania novej zmluvy, ktorej súčasťou je tiež zvýšenie platu. 

Odchovanec Manchestru United je klenotom v kádri „Red Devils“, no počas tejto sezóny bol už neraz spájaný s odchodom. Dôvodom bola stagnujúca forma pod Jose Mourinhom a tiež fakt, že portugalský kouč nedával mladému Angličanovi dostatočný herný priestor. Záujem mal hlavne Real Madrid, ktorý chcel 21-ročného anglického reprezentanta ako súčasť novej éry hviezdnych „Galácticos“. Od začiatku roka 2019 sa však situácia ohľadom ofenzívneho univerzála rapídne zmenila a miesto odchodu rieši s vedením nový kontrakt. 

Marcusovi vo veľkom prospel príchod trénera Ole Gunnara Solskjaera, čo potvrdzuje aj skutočnosť, že z tohto-sezónnych 12 gólov dal Rashford až 8 pod vedením nórskeho kouča. Už pár dní je známe, že Manchester United nebude v lete hľadať nového trénera, keďže pozíciu Solskjaera zmenili z dočasnej na trvalú keď podpísal kontrakt do roku 2022. Mladík je teda opäť vo forme a i keď ho aktuálne trápi zranenie, je pre tím z Old Trafford dôležitou súčasťou. Terajšia zmluva Marcusa Rashforda viaže s Manchestrom do leta 2020 a teda je ideálny čas na to, aby vedenie vyriešilo jeho budúcnosť. Výsledkom má byť podpis nového dlhodobého kontraktu, pričom sa odhaduje približne 4-5 ročná dĺžka vynovenej zmluvy. Okrem rokov sa navýš aj Marcusov plat, ktorý k dnešnému dňu činí 75 tisíc libier týždenne. Pod novou zmluvou, ktorej platnosť môže nastať už o pár dní, si Rashford príde na dvojnásobných 150 tisíc libier týždenne, čo z neho má spraviť piateho najlepšieho zarábajúceho hráča v klube. 

Výmena trénera a obnovenie kontraktov sa nemá týkať len 21-ročného útočníka respektíve krídelníka, ale tiež viacerých hráčov, ktorí boli pod Mourinhom pripravení na odchod. Ako informuje plátok The Sun, pod Solskjaerom si o nových zmluvách pohovorí vedenie s Philom Jonesom, Scottom McTominayom, Anderom Herrerom, Chrisom Smallingom či Ashley Youngom.