Main Content

Sekera chce hrať na domácich MS, uvažoval však aj o konci kariéry

sobota, 30. marec 2019 12:53 | Autor: Marek Ďaďo

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: TASR

Pred pár dňami boli Andrej Sekera z Edmontonu a Zdeno Chára z Bostonu nominovaní na Mastertonovu trofej, ktorá sa každoročne udeľuje hráčovi spájajúcemu svoje hokejové majstrovstvo s príkladnou oddanosťou a vernosťou k hokeju. Sekera si prešiel ťažkým obdobím, kedy rozmýšľal aj nad ukončením kariéry. Teraz však chce štartovať na domácich MS. 

Slovenský obranca vo farbách Edmontonu Oilers, Andrej Sekera, si za posledné 2 roky toho vytrpel dosť. Prešiel si komplikovanými zraneniami, z ktorých sa našťastie dokázal pozviechať a vrátil sa späť do akcie. „Naučil som sa tvrdo pracovať od môjho otca,“ cituje bojnického rodáka portál Edmonton Sun. 

Sekera sa v posledných 2 sezónach musel vyrovnávať postupne so zranením kolena a neskôr aj achilovky, pričom si obe zdravotné ťažkosti vyžiadali zákroky chirurgov. Zotavovanie tak bolo poriadne dlhé a predovšetkým náročné. Šikovný bek tak nastúpil do svojho prvého zápasu tejto sezóny až 19. februára. Počas ťažkých týždňov rehabilitácie Sekera uvažoval aj o možnom konci aktívnej kariéry. 

„Premýšľal som o tom asi 15 minút. V 31 rokoch som mal zranenie vonkajšieho krížneho väziva a teraz achilovka? Myslel som, že to bude trpký koniec mojej kariéry, ale som pozitívny človek. Vedel som, čo ma čaká a začal som sa pripravovať.“

Tieto myšlienky sú už našťastie zažehnané a 32-ročný Sekera sa bude pravdepodobne môcť sústrediť na domaće majstrovstvá sveta. „Potrebujem hrať viac hokej.“ Tak zneli slová nášho potenciálneho kapitána, ktorého príchod by dozaista potešil nejedného fanúšika. Edmonton sa s veľkou pravdepodobnosťou do play off neprebojuje a Andrej by tak mohol byť v máji k dispozícii.