Main Content

Novinky z futbalového sveta (12.10.)

streda, 12. október 2011 20:18 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (12.10.)
Novinky z futbalového sveta (12.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Liverpool chce viac

FC Liverpool je nespokojný s momentálnym rozdelením prémií za televízne práva a žiada vedenie ligy o väčší podiel z ich predaja. „The Reds“ totiž z prenosov zarábajú o dosť menej ako ostatné veľkokluby.

Spokojný Lalkovič

Jeden z ťahúňov SR 21 Milan Lalovič vyjadril spokojnosť s výkonom Slovenska na lotyšskej pôde. Podľa jeho slov sme sa na Lotyšov naozaj dobre pripravili a odmenou nám bolo vysoké víťazstvo 6-0.

Srbsko bude slabšie

Reprezentácia Srbska bude opäť o niečo slabšia. Reprezentačnú kariéru totiž ukončili kapitán Manchestru United Nemanja Vidič a aj špílmacher Interu Miláno Dejan Stankovič.

Cole do Španielska?

V kuloároch sa objavili správy o tom, že pravý obranca Chelsea Ashley Cole by mohol v zimnom prestupovom období posilniť FC Barcelona. Tam momentálne tento post zastáva Brazílčan Dany Alves.

Beckham do Ligue 1?

Ruud Gullit, legenda holandského futbalu sa vyjadril, že pre Davida Beckhama by bolo najlepšie, ak by prikývol na vábenie parížskeho PSG. Bývalemu kapitánovi Albionu by určite prospelo pôsobenie v poprednej európskej lige, keďže túži po miestenke do olympíjského výberu na domácej letnej olympiáde.

Slováci deklasovali Lotyšsko!

Slovenskí reprezentanti do 21 rokov našťastie nešli v stopách A tímu a svoj kvalifikačný zápas zvládli na jednotku s hviezdou. Na horúcej lotyšskej pôde zvíťazili Galádovci vysoko 6-0.

Poznáme 12 postupujúcich na ME 2012

To, že majstrovstvá Európy 2012 budú bez slovenskej účasti vieme už od piatku. Včera sme sa však dozvedeli mená ôsmych účastníkov baráže, medzi ktorými nechýba ani česká reprezentácia, a predovšetkým menoslov krajín, ktoré si účasť na európskom šampionáte už zabezpečili. Okrem najväčších favoritov na čele so Španielskom, Holandskom, Anglickom, Nemeckom si účasť na Eure vybojovali v kvalifikácií aj reprezentácie Ruska, Švédska, Talianska, Francúzska, Grécka a Dánska.