Main Content

Alderweireld na kariérnom rázcestí: Anglicko alebo Taliansko?

piatok, 29. marec 2019 14:31 | Autor: Timotej Gašper

Toby Alderweireld
Toby Alderweireld | zdroj: TASR

Belgický obranca je dlhodobo spájaný so zmenou dresu a médiá sa zhodujú v názore, že jeho kariéra stojí na rázcestí dvoch možných ciest.

Odchovanec Ajaxu Amsterdam sa neskôr v kariére dostal cez Southampton a Atlético Madrid do Tottenhamu, kde sa od roku 2015 vyformoval na jedného z najlepších na poste stredného obrancu. 30-ročný Toby Alderweireld tak prirodzene začal vzbudzovať pozornosť i záujem ostatných veľkoklubov nielen z Anglicka, ale aj zo zahraničia. Najfrekventovanejšie bol s ochodom z Tottenhamu spájaný v lete 2018, kde sa až do posledného dňa čakalo, či napokon nezmení dres. Defenzívna skala s perfektným čítaním hry však napokon zotrvala na severe Londýna, odkiaľ dovedna neodišlo napriek špekuláciám ani jedno hviezdne meno aktuálneho kádru. 

Teraz s blížiacim sa letným prestupovým obdobím je však Tobyho meno opäť na prvých stranách prestupových špekulácií, pričom sa spomínajú hlavne dva alternatívy. Tou prvou je zotrvanie v Premier League, no nie v drese Tottenhamu. Dlhodobo sa belgického lídra snaží uchmatnúť Manchester United, ktorý hľadá nového hviezdneho stopéra aj v týchto dňoch. Belgický 90-násobný reprezentant, ktorý oslávil začiatkom marca 30.narodeniny, sa teda musí veľmi dobre rozhodnúť, či má respektíve nemá záujem o novú výzvu, pretože vek nepustí a o rok či dva už možno nebude mať na výber kluby, ktoré o jeho podpis usilujú v tomto období. 

Druhou možnosťou je prestup do Talianska, kde sa o jeho služby eminentne zaujíma rovno dvojica klubov. Najhorúcejším kandidátom je Juventus, ktorý musí pozerať na svoju starnúcu obranu a vyriešiť problém s kvalitnými stopérmi na nasledujúcich pár rokov. Toby by sa na túto pozíciu hodil skvele, keďže taliansky štýl futbalu by mu pravdepodobne sadol ako uliaty a ak ho obídu zranenia, na najvyššej forme môže hrať ešte dve či tri sezóny. Druhým celkom je Inter Miláno, ktorý sa pomaly ale isto pripravuje na odchod Milana Škriniara. Pre všetkých spomenutých záujemcov by kúpa Alderweirelda nemala byť finančne náročná, keďže jeho suma by nemala presiahnuť 35 miliónov eur.