Main Content

Šialené plány Realu Madrid: Zidane minie na nové "Galácticos" 500 miliónov eur

štvrtok, 28. marec 2019 12:22 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid | zdroj: TASR

Francúzske média prišli dnes ráno s prekvapivou informáciou, podľa ktorej sa tréner Zidane chystá priviesť posily za 500 miliónov eur. 

Denník L’Equipe informuje, že Real Madrid plánuje zložiť nové Galácticos už toto leto, pričom tréner Zinedine Zidane nemá byť proti. Klub sa od začiatku sezóny potácal v nerovnomernej forme, čo zapríčinilo stagnáciu formy viacerých hviezd. „Los Blancos“ veru nepomohlo ani vypadnutie z Ligy majstrov aj zo španielskeho pohára, pričom stratili už aj reálnu šancu na ligový titul. Zidane je teda už tretím trénerom v jednej sezóne, no tentokrát by sa to už malo len zlepšovať. 

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Vedenie Realu Madrid má teda v pláne priviesť do tímu plejádu nových hviezd, ktoré opäť vynesú „Pusinky“ na svetový vrchol. Zidane krátko po svojom nástupe do pozície trénera dohodol s klubom príchod obrancu Edera Militaa, ktorý stál 50 miliónov eur. Počas letného prestupového obdobia má však míňanie pokračovať vo veľkom, pričom ďalším hviezdnym kúskom do skladačky má byť Eden Hazard. Belgická opora z londýnskej Chelsea je s Realom spájaná dlhodobo a jediné, čo môže tento obchod zabrzdiť, je zákaz prestupov, ktorému môže Chelsea čeliť na viac prestupových období za sebou. Napriek tomu to vyzerá, že Eden napokon zmení dres, pričom jeho cena sa pohybuje na úrovni okolo 100 miliónov eur, čo však bude ešte závisieť od toho, či do „The Blues“ dokážu na konci sezóny dotiahnuť do Ligy majstrov. 

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

V kurze je aj meno Paul Pogba, ktorý sa otvorene vyjadril, že hrať za Real Madrid a ešte k tomu pod vedením krajana Zinedine Zidanea, by bolo splneným snom. Francúzsky hviezdny stredopoliar hrá aktuálne v Manchestri United v pohode aj kvalitnej forme, čo sa v prípade reálneho záujmu od Madridu môže odzrkadliť aj na prestupovej čiastke, ktorá môže dosiahnuť približne 150 miliónov eur. Do tretice sa špekuluje, že Real siahne na dno svojich síl a s Parížom Saint-Germain vyjedná prestup Kyliana Mbappého. Francúzska superhviezda je aj v tomto ročníku na nezastavenie a jeho svetové kvality naberajú čoraz viac vyššiu úroveň. Hráč, ktorého vedenie PSG neplánuje predať v žiadnom prípade, sa môže v slede udalostí stať členom novej éry Realu Madrid za astronomických 250 miliónov eur, čím by sa výrazne prekonal aj doterajší prestupový rekord Neymara, ktorý menil barcelonský dres za parížsky v lete 2017 za 222 miliónov eur. 

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

V prípade, žeby kúpa jedného z krídelníkov nevyšla, Zidane sa podľa viacerých médií plánuje informovať o dostupnosti Sadia Maného z Liverpoolu.