Main Content

OFICIÁLNE: Bayern práve podpísal obrancu za 80 miliónov eur

streda, 27. marec 2019 18:02 | Autor: Timotej Gašper

Lucas Hernandez, Bayern Mníchov
Lucas Hernandez, Bayern Mníchov | zdroj: Instagram

Bayern Mníchov len pred chvíľou oznámil príchod hviezdnej posily za 80 miliónov eur. 

S Bayernom Mníchov dlhodobo spájaný Lucas Hernandez sa dnes oficiálne stal posilou nemeckého majstra. Francúzsky reprezentačný obranca, ktorý je zároveň Majstrom sveta z roku 2018, prestúpil do kádru nemeckého giganta z Atlética Madrid za astronomických 80 miliónov eur. 

23-ročný obranca schopný hrať v strede obrany ale i na pozícií ľavého obrancu, podpísal v Mníchove kontrakt na päť sezón a podľa nepotvrdených zdrojov by sa s platom 13 miliónov eur ročne mal stať najlepšie plateným hráčom Bayernu.

„Som veľmi šťastný, že sme podpísali skvelého obrancu a Majstra sveta. Môže hrať na viacerých obranných pozíciách a nadviaže na úspešnú tradíciu francúzskych hráčov v Bayerne,“ povedal bezprostredne po prestupe športový riaditeľ klubu Hasan Salihamidžič. 

„Je to pre mňa veľmi dôležitý deň v mojej kariére. Som rád, že budem môcť bojovať v drese Bayernu o všetky možné trofeje, pretože to je jeden z najlepších klubov na svete. Chcel by som sa poďakovať Atléticu za všetko, vždy budú súčasťou môjho života. Teraz sa však už teším na môj nový životný krok v Bayerne,“ dodal Hernandéz.