Main Content

Medzi Zvolenom a Nitrou je všetko otvorené. Rozhodnú detaily, tvrdí Buček

streda, 27. marec 2019 15:40 | Autor: TASR

Róbert Lantoši (druhý zľava)
Róbert Lantoši (druhý zľava) | zdroj: TASR

Zvolen 27. marca (TASR) – V druhej semifinálovej sérii Kaufland play off Tipsport Ligy medzi Zvolenom a Nitrou je po dvoch dueloch na strednom Slovensku všetko otvorené.

Prvý zápas vyhrala Nitra 4:2, druhý Zvolen 3:2 po predĺžení. Stav série na zápasy je 1:1, takže miernu výhodu domáceho prostredia môžu v piatok a sobotu využiť hokejisti spod Zobora.

Po utorňajšej prehre boli sklamaní a nik nechcel predstúpiť pred médiá. Napokon sa odvážil zhodnotiť obe stretnutia pod Pustým hradom útočník Samuel Buček: "Sme radi, že sme tu uchmatli aspoň jeden zápas. Musíme sa teraz dobre pripraviť na domáce dva duely. Spravíme všetko, aby sme vyhrali. Nemôžeme však hrať iba 35 - 40 minút. Musíme hrať tak ako prvý zápas vo Zvolene, teda celých 60 minút. Pôjdeme doma naplno od začiatku, chceme hrať našu hru, ktorou sme sa prezentovali celú sezónu. Rozhodnú detaily, maličkosti, ten kto k tomu lepšie pristúpi a bude dôrazný, tak zvíťazí."

Dvadsaťročný odchovanec nitrianskeho hokeja bol ústrednou postavou druhého semifinálového stretnutia. Za stavu 2:0 pre súpera poslal finálnu prihrávku na znižujúci gól Čaládimu a svojím presným zásahom na 2:2 poslal duel do predĺženia. V ňom sa však radovali domáci. "Nie som spokojný, radšej by som bral víťazstvo, o body mi vôbec nejde. Chcem vyhrať titul, všetci chceme vyhrať a dostať sa do finále. To, že som dal body, ma možno trošku teší, ale vymenil by som to za víťazstvo, lebo na víťazstvá sa hrá a body sú mi absolútne ukradnuté," podotkol Buček, ktorého hnevalo, že jeho mužstvo hneď v úvode druhého zápasu inkasovalo dva góly v priebehu necelých troch minút: "Stávalo sa nám to často počas tejto sezóny. Už sme si mysleli, že je to za nami, že to máme vyriešené pred play off, no a stalo sa to, žiaľ. Nevieme, k čomu to pripísať, ale nemôže sa nám to už stávať. Dúfam, že sa z toho poučíme a nebude sa to opakovať."

Útočník Marcel Holovič hral za Zvolen iba v utorňajšom stretnutí. V ňom vsietil gól na 2:0, no bol do značnej miery i pri inkasovanom zásahu súpera na 2:1, k čomu poznamenal: "Dostal som puk, zavrel som oči a vystrelil som na bránku, proste klasika. Padlo to tam. Čo sa týka inkasovaného gólu, Buček mi ušiel, dostal puk, otočil sa mi a už som ho nestíhal. Bola to moja chyba. Chceli sme vyhrať oba zápasy, čo nám nevyšlo, no aspoň je 1:1. Do Nitry ideme vyhrať. Bude to tam náročné, ale urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali."

Vo zvolenskej šatni všeobecne panovala na rozdiel od nitrianskej radostná atmosféra. Potvrdili to i slová kapitána Michala Chovana: "V prvom zápase sme neodohrali celých 60 minút tak, ako to vieme. Mali sme dobrých prvých a posledných desať minút. Pred druhým duelom sme si povedali, že musíme hrať náš hokej, tlačiť sa tam ku nim, hrať u nich, to nemajú radi a my máme silu, aby sme to zvládli. Plnili sme stanovený zámer, vytvárali sme si mnoho šancí. Oni ich až tak veľa nemali. Urobili sme dve chyby medzi kruhmi a z toho vyrovnali, škoda toho. Zápas je však náš, je to 1:1 a ideme do Nitry vyhrať oba."

Zvolenčania predviedli v utorok festival nepremenených šancí, čo ich mohlo stáť výsledok. Ak by v závere riadneho hracieho času využil šancu Nitran Lantoši, všetko mohlo byť ináč. "Vytvoríme si mnoho šancí, ale nevieme dať gól. To sa musí jednoducho zmeniť, ak chceme uspieť," zdôraznil zvolenský kouč Andrej Podkonický.

"Každý zápas bol iný. V pondelňajšom sme my domácich zaskočili na začiatku druhej tretiny, v utorok bolo jasné, že s tým musia domáci niečo urobiť, zmenili teda zostavu, prístup z ich strany bol o dosť iný. Tak to už býva, niekedy to záleží aj na tom, ako sa chlapci vyspali. Nie je to iba o výkone, aký predvedieme my, ale aj o tom, aký výkon predvedie súper. Je to i o strelcoch. Niekedy sa bavíme o neschopnosti strelcov alebo sa bavíme o výbornom brankárovi," povedal tréner Nitry Antonín Stavjaňa.