Main Content

Zamieri Umtiti do Premier League? Záujem majú dva kluby

streda, 27. marec 2019 15:16 | Autor: Timotej Gašper

Samuel Umtiti
Samuel Umtiti | zdroj: TASR

Obranca z Barcelony je podľa britských médií spájaný s odchodom do Premier League. 

V júli 2016 prišiel do kádru Barcelony kvalitný stopér s veľkým potenciálom. K dnešnému dňu je teda nutné dodať, že Samuel Umtiti sa v katalánskej metropole vypracoval na hviezdu svetových parametrov a v istom období bol považovaný aj za jedného z najlepších obrancov sveta. Francúzsky reprezentačný stopér si však v tejto sezóne príliš veľa nezahral, keďže od konca septembra 2018 sa trápi so zranením kolena. Napriek dlhšej absencii je však isté, že stále má svetové kvality a svoje miesto by si vydobyl aj v tíme Barcelony. V najmä britských médiách sa však objavila informácia, podľa ktorej sa francúzsky reprezentant a Majster sveta z roku 2018 môže už čoskoro z Barcelony vysťahovať. 

O služby robustného stopéra s kvalitným čítaním hry sa totižto začali zaujímať dva kluby z anglickej Premier League. Arsenal aj Manchester United sú podľa plátku The Sun pripravení pobiť sa o Umtitiho a priviesť tak do defenzívnych radov kvalitnú posilu. I keď za normálnych okolností by sa Barcelona určite neplánovala svojej defenzívnej opory vzdať, The Sun predstavil aj alternatívu, kedy by Kataláncom odchod Samuela Umtitiho napomohol. Barcelona je totiž dlhodobo spájaná s hviezdnym holandským mladíkom, Matthijsom de Ligtom, ktorý si určite zaslúži isté miesto v základnej zostave. V kádri FC Barcelona sa na poste stopéra o herný priestor delí najmä trojica Gerard Piqué, Clement Lenglet a jeho krajan Samuel Umtiti, pričom pre štvrtého kvalitného stopéra by sa už priestor nenašiel. 

Cena za de Ligta bude určite astronomická a ak sa Barcelona nechce zamotávať s problémami okolo finančného fair play, predaj Umititho za približne 60-80 miliónov eur do jedného z klubov Premier League by klubovej pokladnici z Nou Campu určite napomohlo.