Main Content

HORÚCA AKTUALITA: Conor McGregor oznámil koniec kariéry!

utorok, 26. marec 2019 09:38 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: TASR

Táto správa prišla ako blesk z čistého neba. Najslávnejší MMA zápasník prostredníctvom sociálnej siete oznámil ukončenie aktívnej fighterskej kariéry. Či sa jedná o žart alebo to myslí vážne je otázne.

Bývalý šampión pérovej a ľahkej váhy UFC oznámil, že s profesionálnym MMA končí. Stalo sa tak po tom, čo niekoľko mesiacov nebol, respektíve nemohol byť na najväčšej scéne aktívny. Správa, ktorá zarmúti väčšinu fanúšikov, prišla absolútne nečakane, pretože iba pred pár dňami McGregor vyhlásil, s kým by sa mohol teoreticky odohrať jeho najbližší zápas v oktagone.

„Čaute ľudia, krátke oznámenie. Rozhodol som sa, že dnes končím kariéru v športe formálne nazývanom „zmiešané bojové umenia“. Prajem všetkým starým kolegom, aby sa im darilo v súťažiach. Teraz sa pripájam k mojim bývalým partnerom na tejto trúfalej ceste, ktorí už ukončili kariéru. Proper Pina Colada na mňa priatelia,“ uviedol v tweete slávny Ír.

Sme skutočne zvedaví, čo je na týchto vyhláseniach pravdy. Reakcia prezidenta UFC, Dana Whitea, na seba nenechala dlho čakať. „Má na to peniaze, aby mohol končiť kariéru a jeho whiskey to ZABÍJA. Absolútne to dáva zmysel. Keby som bol ním, tiež by som skončil,“ napísal White v textovej správe určenej reportérovi portálu ESPN.

Dana ďalej hovoril aj o tom, že McGregor síce ukončuje kariéru bojovníka, zato však bude stále zaneprázdnený kvôli biznisu s jeho Proper No. Twelve Irish Whiskey. Ako píšu redaktori portálu The Sun, toto nie je po prvýkrát, čo McGregor rozpráva o ukončení kariéry. Ak sa vrátime do minulosti, o konci hovoril aj v apríli 2016.

Mesiac po prehre s Nateom Diazom napísal, že si praje skončiť mladý. Vtedy sa však vrátil do oktagonu v auguste, kedy si to Diazom proti sebe rozdali druhýkrát. Celé je to skutočne zvláštne. Iba pred pár dňami Conor dokonca uviedol mená, s ktorými by si prial bojovať. Uvidíme, či sa teda ešte súboja s Josém Aldom, Nateom Diazom, Maxom Hollowayom alebo Dustinom Poirierom niekedy dočkáme.