Main Content

Southgate radí Hudsonovi-Odoiovi: Počkaj si!

pondelok, 25. marec 2019 12:39 | Autor: Timotej Gašper

Gareth Southgate
Gareth Southgate | zdroj: TASR

Počas aktuálneho reprezentačného zrazu sa tréner Anglicka rozhovoril o situácii mladej hviezdy, Calluma Hudsona-Odoia. 

Gareth Southagte bol tri roky trénerom anglickej 21-tky a teda dobre vie, čo mladí hráči potrebujú. Výnimkou nie je ani situácia ohľadom mladého hráča Chelsea, Calluma Hudsona-Odoia. 18-ročný krídelník sa dostal do povedomia v lete 2018, kedy sa ho tréner Maurizio Sarri rozhodol vziať s prvým tímom na predsezónnu prípravu. Callum dostal príležitosť, ktorú využil a ihneď začali silnieť hlasy, že odchovanec londýnskej Chelsea by mal dostať priestor aj počas sezóny. Mladík sa stal taktiež terčom viacerých prestupových špekulácií, pričom v hre boli prestupy do Bayernu Mníchov či RB Lipsko. Spomenuté celky núkali vedeniu Chelsea 40 miliónov eur, no k zmene dresu napokon počas zimného prestupového obdobia nedošlo. 

Hudson-Odoi sa začal čoraz častejšie zapájať do herného diania prvého tímu, no herný priestor od Sarriho mu pripadal až príliš úzky. V médiách sa teda strhli špekulácie, či nebude pre morálku v CFC lepšie, ak Hudson-Odoi odíde. Hráč s takmer žiadnymi skúsenosťami je v klube väčšinou na lavičke, keďže jeho posty pokrývajú skúsení hráči ako Willian, Pedro či Eden Hazard.

Do celej veci sa na aktuálnom reprezentačnom zraze obul tréner prvého tímu Anglicka, Gareth Southgate, ktorý jasne vyjadril svoj názor.„Keď sa pozriete jeho herný čas, je na ihrisku pomerne dosť často. Viem tiež, koľko dôvery má v ňom vedenie aj Maurizio Sarri, keďže sme sa rozprávali v klubovým vedením. Sarri má na jeho pozícií lepších a skúsenejších hráčov, no on pomaly dostáva čoraz viac herného priestoru,“ skonštatoval Gareth Southgate.

Callum Hudson-Odoi si teda aktuálne plní premiérovo seniorské reprezentačné povinnosti, pričom debutu sa dočkal pri demontáži českých futbalistov v pomere 5:0. „Dospieva dobrým tempom. Musí si počkať a nič neunáhliť. Dostáva prax zo seniorského futbalu, čo je najdôležitejšie. Boli sme mierne neistí, či dokáže prejsť na túto úroveň. Chcel som ho nechať dlhšie v 21-tke, no Callum dokázal, že má na to pôsobiť na tejto úrovni,“ ukončil Southgate.