Main Content

VIDEO: Poprad tesne padol aj v druhom semifinálovom súboji pod Urpínom

nedeľa, 24. marec 2019 21:07 | Autor: TASR

Marek Bartánus a Arturs Salija
Marek Bartánus a Arturs Salija | zdroj: TASR

Banská Bystrica 24. marca (TASR) - Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili aj v druhom domácom zápase semifinále Kaufland play off Tipsport Ligy. V nedeľu zdolali HK Poprad 4:3 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0. "Barani" rozhodli až v 57. minúte zásluhou Jordona Southorna.

druhý zápas semifinále Kaufland play off TL:

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
Góly: 25. M. Lunter (Mihálik, Faille), 30. Šoltés (Lamper, Nemčík), 49. Selleck (Marshall, Faille), 57. Southorn (Higgs, Bartánus) - 15. Mlynarovič (Matúš Paločko, P. Svitana), 47. Buzzeo (Zagrapan, Takáč), 51. Matúš Paločko (D. Brejčák, Petran). Rozhodovali: Jonák, M. Novák – Tvrdoň, Jobbágy, vylúčení na 2 min: 4:3, presilovky: a oslabenia: 0:0, 2713 divákov.

/stav série 2:0/

Banská Bystrica: Williams – K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Mihálik, Marshall, Nemčík – Bartánus, Higgs, Zigo – Koper, Češík, Matoušek – Selleck, Faille, M. Lunter – Lamper, A. Šťastný, Šoltés

Poprad: Vošvrda – Petran, D. Brejčák, Karalahti, Salija, Miner, Erving, Fabian, Ťavoda – P. Svitana, Mlynarovič, Matúš Paločko – Abdul, Zagrapan, Takáč – Buzzeo, L. Paukovček, D. Bondra – Belluš, Heizer, Kundrík

Domáci už od úvodu boli aktívnejší, ale vytvorili si iba dve šance. Higgs to skúšal už v siedmej sekunde z kruhu a Selleck sa neskôr zblízka nepresadil. V ôsmej minúte prešiel na opačnej strane pred bránku Svitana, no na Williamsa nevyzrel. Potom to skúšali aj ďalší bystrickí hokejisti – Faille z kruhu a Zigo šikovne spoza protihráča, Vošvrda bol na mieste. Poprad išiel do vedenia z rýchleho protiútoku v 15. minúte. Paločko z ľavej strany poslal ideálnu prihrávku Svitanovi, ktorý puk usmernil za chrbát amerického gólmana.

Stredné dejstvo začali lepšie hostia, ale nevytvorili si vyloženú príležitosť. Naopak, tú mali 'barani', ale Selleck zblízka zaváhal. Nasledoval rýchly protiútok súpera, v ktorom Mihálik fauloval Bondru. Nariadené trestné strieľanie však sám faulovaný hokejista nepremenil. V 25. minúte nepochodil Takáč nebezpečným tečom. Prešlo len pár sekúnd a domáci vyrovnali - Mário Lunter z ľavej strany prešiel až pred bránku, a keď všetci čakali prihrávku na Failleho, vystrelil a pokoril Vošvrdu. Bystričania potom nevyužili presilovku. Po nej sa udial nevídaný moment. Petran trafil puk do Abdula a útočník 'kamzíkov' musel ísť na ošetrenie do šatne. Počas týchto chvíľ úradujúci majster udrel. Po chybe Saliju nasledovalo prečíslenie dvoch na jedného a prihrávku Lampera zužitkoval Šolés parádnym švihom bez prípravy – 2:1. Domáci mohli pridať aj ďalšie góly, ale Higgs neprekonal Vošvrdu z medzikružia a nariadené trestné strieľanie po faule Karalahtiho na Lampera nepremenil Faille. Tesne pred prestávkou mohli na druhej strane vyrovnať Abdul a Takáč. Prvého strelu Williams vyrazil a druhý z dorážky mieril vedľa.

V tretej tretine sa hostia snažili vyrovnať, podarilo sa im to v 47. minúte z prečíslenia. Puk potiahol do útočného pásma Zagrapan, od zadného mantinelu ho vrátil pred bránku, kde si nakorčuľoval Buzzeo a pohotovo zakončil. Banská Bystrica však do dvoch minút odpovedala. Marshall vyslal strelu z pravej strany, ktorú Vošvrda iba vyrazil pred Sellecka a ten z dorážky uspel. Potom oba tímy hrali v štyroch proti štyrom a Matúš Paločko sa presadil. Na pravej strane individuálnou technikou oklamal Luntera a dobre vystrelil – 3:3. V ďalšej hre štyroch na štyroch sa však pre zmenu presadili Bystričania. Konkrétne v 57. minúte, kedy sa Higgs natlačil pred bránku a hoci neuspel, puk išiel na Southorna, ktorý predviedol peknú sťahovačku a aj účinnú koncovku. V závere Poprad odvolal brankára, ale v šestici sa mu už nepodarilo poslať duel do predĺženia.