Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Wales – Slovensko

nedeľa, 24. marec 2019 18:43 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie Slovákov po zápase s Walesom
Hodnotenie Slovákov po zápase s Walesom | zdroj: TASR

Mimoriadne dôležitý kvalifikačný duel vo Walese sme nezvládli. Ako si v ňom počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6) – Pri inkasovanom góle nečakal, že môže vzniknúť taká situácia. Ak by bol na to pripravený, dal by si aspoň šancu to chytiť. Nemal veľa roboty, trochu sa zapotil vlastne len pri strele Wilsona. Nebol však vždy istý vo vzduchu, ale mal šťastie, že to súper nevyužil

Peter Pekarík (4) – Jeho chyba pri góle Jamesa rozhodla zápas. Mal problémy s nábehmi súperov za jeho chrbát. Opäť sa potvrdilo, že keď nemá hernú prax, jeden zápas v národnom drese ešte zvládne ukážkovo, ale v druhom ho to dobehne. Škoda, že v druhom polčase neodčinil svoju chybu, mal na to dve príležitosti. Prvú mu domáci zblokovali, pri druhej trafil len bočnú sieť.

Denis Vavro (4,5) – Začal strelou nad, ale nenadviazal na to. Celkovo bol z neho cítiť zbytočný rešpekt voči súperovi, preto bol vo viacerých súbojoch neistý, čím robil chybičky. Akoby mu chýbalo sebavedomie. A hoci nič zásadné nepokazil, nehral dobre.

Milan Škriniar (5,5) – Treba si uvedomiť, že už nie je ten, čo môže, ale ten, čo musí. Preto sa tak naňho treba aj pozerať. Má proste pozíciu lídra defenzívy, s čím sa musí naučiť žiť. Zatiaľ túto pozíciu nezvláda, ale aj Škrtel a Ďurica sa to v jeho veku len učili robiť. Snaha tam bola, viaceré dobré veci tiež, lenže keď menovaná dvojica našich stopérov bola v minulých rokoch na ihrisku, každý o tom vedel. Škriniar si zatiaľ taký poriadok spraviť nevie.

Dávid Hancko (4) – Zle čítal hru, chýbal mu správny odhad situácií, aj preto šikovní hráči súpera to vedeli v jeho priestore občas roztočiť. Ani pri inkasovanom góle nie je bez viny, keďže vyletel až za poliacu čiaru, čo následne Brooks využil na voľný slalom až pred naše pokutové územie. Škoda, že netrafil loptu v čistej šanci. Ale keď nedáte z tohto gól, to je vlastne presne to isté, ako keď urobí niekto obrovskú chybu v defenzíve, z ktorej inkasujete. Mal proste trafiť, pričom je úplne jedno, že nie je pravák. Veď toto je medzinárodná scéna, nie siedma horská.

Juraj Kucka (5,5)Ako jeden z mála našich hráčov mal ťah na bránu, len škoda, že ho neukazoval v zápase častejšie. Ponúkol skvelou prihrávkou šancu Pekaríkovi. Snahu mal veľkú, ale ani Kuco sa nedostal do hry tak, ako by sme to potrebovali.

Stanislav Lobotka (4,5) – Zle prečítal situáciu pred gólom. Proste mal rozbehnutého Brooksa „dať dole“ taktickým faulom už na polovici a nič by sa nebolo stalo. Lenže neurobil tak, ten mu ušiel a Lobotka robil už len komparz celej rozhodujúcej akcii duelu. Opäť sa ukázala jeho klubová nepohoda, keďže mu robilo veľké problémy napádanie súperových hráčov. V čase svojej najlepšej formy sa z toho vedel dostať, teraz nie.

Marek Hamšík (5,5) – Hrali sme trochu viac neapolským systémom z ostatných rokov, preto bol ďalej od brány, ale aj tak vymyslel skvelé prihrávky do šancí na Maka a Pekaríka. No bolo toho menej, než sme zvyknutí. Naopak, chybičiek bolo pre zmenu viac, než je u hráča jeho formátu prípustné.

Albert Rusnák (5,5) – Mal veľkú šancu v úvode druhého dejstva, lenže Hennessey ho skvelým zákrokom vychytal. Predviedol tiež kvalitný center na Ďuriša pri jeho výbornej hlavičke. Lenže to je asi tak všetko. Na 90 minút málo. Ani smerom dozadu nebol najpresvedčivejší.

Ondrej Duda (4) – Tento zápas mu nechutil. Vôbec sa nedostal do hry, čo však spôsobila aj malá podpora od spoluhráčov. Duda potrebuje loptu na nohe, aby bol nebezpečný, lenže nemal ju prakticky vôbec. Počas celého pobytu na trávniku bol mimo diania.

Róbert Mak (6) – Kým proti Maďarom bol náš najhorší hráč v ofenzíve, teraz zas bol najlepší. Ale podotýkame, výkon oproti prvému duelu kvalifikácie veľmi nezmenil. Bol však až v troch našich šanciach, keď skvele vysunul Rusnáka, resp. sám dvakrát vystrelil na bránu. Škoda, že išiel skoro dole, hoci to bolo zrejme vynútené. Na striedanie boli skôr zrelí iní.

Michal Ďuriš (6) – Po boji je každý generál, ale kedy hral namiesto Dudu od začiatku, zrejme by to našej hre pomohlo výrazne viac. Takto totiž mohli spoluhráči posielať do pokutového územia aj vysoké lopty, pričom Ďuriš ich vďaka dobrému výberu miesta nachádzal. Môžeme ľutovať, že pri svojej šikovnej hlavičke našiel len pripraveného brankára.

Miroslav Stoch (6) – Keď sa na to už trochu spätne pozeráme, aj Stoch mal dostať v tomto dvojzápase väčší časový priestor na trávniku. Jeho klubovú super pohodu sme tak skoro vôbec nevyužili. Vo Walese dopomohol k našej možno najlepšej fáze stretnutia, ale tiež treba dodať, že vie mať na hru ešte väčší vplyv.

Pavol Šafranko (bez známky) – Prišiel si v závere len pobehať. Jednu loptu ale uhral, to však bolo všetko.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon