Main Content

Lúčiaca sa Kuzminová si splnila všetky sny okrem jedného: Asi pôjdem na ďalšiu sezónu

nedeľa, 24. marec 2019 18:10 | Autor: TASR

Anastasia Kuzminová a Tomáš Kos
Anastasia Kuzminová a Tomáš Kos | zdroj: TASR

Holmenkollen 24. marca (TASR) - Švédska biatlonistka Hanna Öbergová zvíťazila v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom vo finále Svetového pohára v Holmenkollene a zároveň získala aj malý glóbus v tejto disciplíne. Ten veľký pripadol Talianke Dorothee Wiererovej, Slovenka Anastasia Kuzminová obsadila v celkovom poradí tretie miesto.

Jej krajanka Paulína Fialková dlho bojovala o celkový triumf v "masse", no nezvládla poslednú streľbu a nakoniec finišovala na šiestom mieste, Kuzminová skončila v posledných individuálnych pretekoch kariéry na desiatej priečke.

"Cieľová rovinka bola pre mňa ešte v pracovnom režime, no potom mi celý tím pripravil obrovské prekvapenie. Sú to chvíľky, ktoré sa neopakujú a sú len raz v živote. Celá moja kariéra bola veľmi zaujímavá, veľmi úspešná. Samozrejme, ako to v športe býva, nebola bez prehier, ale dôležité je, že si pamätám to najlepšie a najkrajšie. Dnešné preteky neboli podľa mojich predstáv, mala som želanie zopakovať úspech z predchádzajúcich dní, ale aj Top 10 je dobrý výsledok. Veľmi som bojovala s emóciami, lebo som vedela, že dnes idem na posledné preteky kariéry, bolo ťažké pozbierať koncentráciu. Šťastie na strelnici som si vybrala už včera a dnes nado mnou prevládali emócie," povedala Kuzminová v cieli.

Trojnásobná olympijská víťazka sa však ešte úplne nemusí rozlúčiť s biatlonom. Aj keď povedala, že v individuálnych pretekoch už nebude štartovať, stále je šanca, že by Slovensku pomohla v štafetách. "Uvažujem nad tým. Momentálne bol zámer dokončiť kvalitne sezónu a nejaké to rozhodovanie bude až potom, ako si oddýchnem a celé to strávim," dodala.

S poslednou sezónou v kariére bola veľmi spokojná. "Všetky sny sa splnili, no jeden ostal, tak asi pôjdem na ďalšiu sezónu," zavtipkovala. "Veľký glóbus som ešte nezískala. Ale pravda je taká, že život a šport ma naučili byť skromná. V dnešných pretekoch bola ešte malá šanca, ale nedokázal som ju využiť."