Main Content

Mourinho prehovoril: Kedy sa vráti a kam pôjde?

sobota, 23. marec 2019 13:11 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Jose Mourinho je bez práce od decembra, no k trénerskému remeslu by sa podľa vlastných slov mohol vrátiť už čoskoro, čo potvrdil aj v nedávnom interview, kde zároveň naznačil, kam budú smerovať jeho kroky. 

Portugalského trénera vyhodili z Manchestru United po tom, čo sa klub dostal do výraznej hernej krízy a nielenže zo škrípalo na ihrisku, kontroverzie a konflikty už vznikali aj mimo trávnika. Najhorší vstup Manchestru United do sezóny za posledných 28 rokov, hráči bez sebavedomia či motivácie a hra bez výraznejšej myšlienky- tieto aj dodatočné faktory donútili vedenie klubu konať a rozviazať spoluprácu s Josem Mourinhom, jedným z najúspešnejších trénerov 21.storočia. 

Špekulácie spájali Mourinha s novými klubmi ešte v zime, no vtedy si „The Special One“ potreboval oddýchnuť a ako sa sám vyjadril, nemal záujem ujať sa nejakého klubu v samom strede sezóny. V posledných týždňoch silnela myšlienka návratu do Realu Madrid, no „Los Blancos“ napokon angažovali iného bývalého kouča, Zinedine Zidanea. Teraz, pár mesiacov po Joseho odchode z Manchestru United, je však 56-ročný tréner opäť pripravený na novú výzvu, no všetko bude záležať od viacerých podmienok. „Čo mám aktuálne v hlave je, že chcem byť v lete späť pri trénovaní. V júni by som chcel prebrať nový klub a začať novú predsezónnu prípravu,“načal Jose Mourinho v interview pre BeIN SPORTS. 

„Presne viem, čo nechcem. A aj to bol dôvod toho, že som v nedávnej minulosti musel odmietnuť tri či štyri ponuky. Musel som proste povedať nie. Taktiež ale viem, čo chcem. Nejde ani tak o špecifickosť daného klubu, ale o špecifickosť danej práce a rozmanitosť trénovanie v danom klube. Chcem výnimočnosť, to je to o čo mi ide.“

Jose sa taktiež rozhovoril o tom, či mu chýba trénerská stolička a čo sa dialo počas uplynulých mesiacov.„Úprimne, nič mi na tom nechýba. Síce netrénujem, ale sústavne pracujem a pripravujem sa na novú prácu. Čiže to nie je o tom, že mám dovolenku. Teraz mám pred sebou mesiac, kedy sa musím dôkladne rozhodnúť a pripraviť, aby som sa vrátil ešte lepší,“ zakončil Mourinho pre BeIN SPORTS.